Actualitate

Iluminatul festiv a fost pornit aseară la Cluj-Napoca! Orașul, împânzit de luminițe de Crăciun. VIDEO

Iluminatul festiv de Crăciun din centru și din cartiere a fost pornit aseară la Cluj-Napoca. Orașul este împânzit de luminițe de Crăciun și spirit de sărbătoare.

Iluminatul festiv a fost pornit aseară la Cluj-Napoca! Orașul, împânzit de luminițe de Crăciun. VIDEO

 

 


Luminițele de Crăciun dau startul mult așteptatelor sărbători de iarnă, la Cluj-Napoca.

 


Anul acesta, instalațiile luminoase au fost montate în 36 de locații din Cluj-Napoca

„Aprinderea iluminatului festiv la Cluj-Napoca: 1 Decembrie 2021! La mulți ani, România! La mulți ani, clujeni!”, a transmis aseară primarul Emil Boc.


Luminițele de Crăciun au fost montate în următoarele locații din municipiul Cluj-Napoca: Strada Petru Maior, Calea Moților, Napoca, bd. Eroilor, Emil Isac, Memorandumului, Piața Ștefan cel Mare, Piața Unirii, Piața Mihai Viteazu, Parc Simion Bărnuțiu, Parcul Farmec, Azilul de bătrâni de pe 21 decembrie, Cartierul Zorilor, Regele Ferdinand. Costurile s-au ridicat la peste 1,2 milioane de lei.

Lights On a adus magia luminii în două locații

Clujenii pot admira și două instalații luminoase aduse de Lights On: expoziția „Firefly Field” și răspunsul la instalația „Mi-e Dor de Tine” din Chicago, „Și mie”.


Instalația de licurici a fost aprinsă vineri, 26 noiembrie, în parcul Iulius. Instalația va putea fi admirată până în 5 decembrie și este formată din 100 de licurici interconectați care ocupă aproximativ 240 de metri pătrați în parc.

De asemenea, instalația de lumină „ȘI MIE” luminează pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca, ca răspuns la mesajul afișat în prezent în centrul metropolei Chicago „Mi-e Dor De Tine”: „Ea ne invită să ne luăm un moment de respiro, unul în care să dăm frâu liber emoțiilor și să ne lăsăm purtați de magia luminii acolo unde fizic, nu reușim să ajungem”.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Jandarmeria Cluj își cere scuze pentru defilarea stânjenitoare de 1 Decembrie: „Astfel de momente sunt de neacceptat”

POZA ZILEI. Iernile de altădată de la Cluj. Vizitii între curse, în Piața Unirii, acoperită de zăpadă

Ultimele Stiri
abonare newsletter