Actualitate

Anvelope, saltele, trotinete electrice și alte gunoaie, găsite în Someșul Mic din Cluj-Napoca

În timpul lucrărilor de amenajare a albiei s-au găsit anvelope, saltele, trotinete electrice și multe alte gunoaie în Someșul Mic din Cluj-Napoca.

Anvelope, saltele, trotinete electrice și multe alte gunoaie, găsite în Someșul Mic din Cluj-Napoca Anvelope, saltele, trotinete electrice și multe alte gunoaie, găsite în Someșul Mic din Cluj-Napoca

 

 


Pe râul Someșul Mic se realizează lucrări de amenajare a albiei, în cadrul proiectului Primăriei municipiului Cluj-Napoca, demarat la începutul lunii noiembrie.

 


Pentru executarea în siguranță a lucrărilor, a fost necesar ca angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj să scoată șapte din cele 12 stavile ale Podului Garibaldi, potrivit Apele Române Someș-Tisa.

În urma scăderii nivelului apei, deșeurile au rămas blocate în albie. Personalul SGA Cluj, al Primăriei și voluntarii Asociației Pescarilor Sportivi au intervenit de îndată ce a fost posibil pentru curățarea albiei. Au fost organizate trei acțiuni de igienizare, în 19, 22 și 24 noiembrie.


Din cauza condițiilor dificile de acces, fiind cantități mari de mâl, în care sunt blocate multe deșeuri, deocamdată, nu este posibil ca acestea să fie eliminate. Societatea care execută lucrările va acționa pentru degajarea sedimentelor și a deșeurilor, în funcție de condițiile din teren.

„Black Friday pe Someșul Mic în Cluj-Napoca
- seturi de anvelope;
- piese de biciclete și trotinete electrice;
- saltele;
- genți, geamantane;
- îmbrăcăminte și încălțăminte, gamă extinsă de modele și mărimi.


Ne dorim cu toții ca asemenea imagini să devină istorie. Din păcate, întâlnim în toată țara ape sufocate de #gunoaie. Acțiunile iresponsabile ale semenilor noștri se regăsesc în mediul înconjurător. Râurile nu sunt tomberoane!”, transmite Apele Române Someș-Tisa.

CITEȘTE ȘI:

Clujenii care găsesc gunoaie pe Someș pot sesiza autoritățile pentru a face curățenie. Ce trebuie să faci pentru a trimite sesizarea?

A început curățarea Someșului! Cauciucuri și gunoaie găsite de autorități

abonare newsletter