Actualitate

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” organizează cursuri GRATUITE de antreprenoriat pentru tineri

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” organizeazӑ ṣi în acest an, la American Corner, în perioada 18 noiembrie - 3 decembrie, cursul gratuit de antreprenoriat social pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 14 ṣi 20 de ani „Provoacă viitorul: fii antreprenor!”.

 

 


Acesta se desfășoară cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

Urmărind dezvoltarea de abilităţi antreprenoriale la tineri, prin familiarizarea cu domeniul antreprenoriatului, al antreprenoriatului social ṣi al managementului de proiect, dezvoltarea creativităţii şi a spiritului inovator, creşterea gradului de conştientizare a apartenenţei la o comunitate ṣi a gradului de implicare socială, cursul le oferă oportunitatea de a învăța cum să iniṭieze ṣi să dezvolte o afacere, respectiv să se implice în viaṭa comunităṭii.


Finalizarea acestuia se va face prin elaborarea de către fiecare cursant a unui plan de afaceri individual și prin crearea împreună cu alți cursanți a unui proiect de îmbunătăţire a calităţii vieţii comunităţii. Proiectele de îmbunătăţire a calităţii vieţii comunităţii vor fi implementate în măsura în care contextul pandemic o va permite, în echipă sau individual. Participanṭii vor primi o diplomă la încheierea programului de instruire, în urma prezentării proiectelor.

„Îi felicit pe organizatori pentru această inițiativă care are marele merit de a contribui la ceea ce ne dorim ca județul nostru să devină unul cu cât mai mulți tineri întreprinzători, activi, implicați în viața comunităților lor”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
    
Instruirea se va desfăşura online, în limba română, prin două serii de cursuri a câte 20 de locuri fiecare, desfășurate zilnic, de luni până vineri, cu excepția zilelor de 30 noiembrie și 1 decembrie 2021, astfel: 18 noiembrie-3 decembrie 2021, orele 14.00-17.00 – seria I, 18 noiembrie-3 decembrie 2021, orele 17.00-20.00 – seria a II-a.


Înscrierile se fac până în data de 12 noiembrie 2021, prin completarea formularului urmӑtor: https://tinyurl.com/yhebrzrm. Informaṭii suplimentare pot fi obţinute la adresa de e-mail americancornercluj@gmail.com.

CITEȘTE ȘI


Nu poți să descarci Certificatul Verde? Primești ajutor la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj

abonare newsletter