Actualitate

Victorie pentru Primărie și clujenii de pe str. Papilian! Investitorul, OBLIGAT de instanță să astupe de urgență craterul

Se face dreptate pentru clujenii de pe strada Victor Papilian, unde un crater de pe șantier surpă străzile din jur și aproape dărâmă case. Investitorul este obligat de instanță să rezolve de urgență situația sau să suporte costurile.

 

Cererea peședințială trimisă Judecătoriei de Primăria Cluj-Napoca, pentru a obliga investitorul de pe strada Victor Papilian, care a lăsat un crater pe șantier, să stabilizeze zona pentru a nu mai fi afectate casele și străzile din jur a fost admisă. 


 

Primăria Cluj-Napoca a fost autorizată să intervină în punerea în siguranță a șantierului, dacă investitorul nu se conformează cu decizia Judecătoriei. 


„Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanţii M. Cluj Napoca, şi P.M. Cluj-Napoca, în contradictoriu cu pârâţii Pop Mircea Horea şi MHP C.S. SRL, Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie în interesul reclamanţilor formulată de intervenienţii K.A.şi K.B.I. 

Obligă pârâţii, în solidar, la executarea în regim de urgenţă a lucrărilor necesare stopării alunecărilor de teren şi de punere în siguranţă a versantului prin efectuarea unor umpluturi în zona sprijinirilor, conform măsurilor dispuse de Inspectoratul de Stat în Construcţii, potrivit adresei nr. 304234/13.08.2021 cu anexa notă tehnică de constatare nr. 23/11.08.2021, iar în situaţia în care aceştia nu execută lucrările de consolidare, autorizează reclamanţii să efectueze, în regim de urgenţă, lucrările necesare stopării alunecărilor de teren şi de punere în siguranţă a versantului prin efectuarea unor umpluturi în zona sprijinirilor, conform măsurilor dispuse de Inspectoratul de Stat în Construcţii, potrivit adresei nr. 304234/13.08.2021 cu anexa notă tehnică de constatare nr. 23/11.08.2021. Executorie. 


Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamanţi a sumei de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Ia act de faptul că intervenienţii accesorii vor solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel la Tribunalul Cluj în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Cluj Napoca”, se arată în hotărârea Judecătoriei Cluj-Napoca.

Boc: Situația pe strada Papilian, e „o urgență și ARDE”

Situația de pe strada Victor Papilian din Cluj-Napoca este o „urgență și arde”, spune primarul municipiului. Oamenii din zonă ar putea ajunge cu străzile și casele dărâmate din cauza unei gropi de șantier. Emil Boc este foc și pară pe investitorul de pe strada Victor Papilian, care a lăsat ca șantierul său să distrugă trei străzi și casele învecinate. 


„Avem de rezolvat problema de pe strada Victor Papilian care este o urgență și arde, pentru a putea să nu ajungă oamenii cu casele dărâmate pentru că un investitor, cetățean, pe care de acum îl numesc infractor, își bate joc și de oameni și de autorități. 

Acolo e vorba de un investitor iresponsabil care a pornit să facă fundația la niște duplexuri, la 5 metri, fără să pună în aplicare prevederile din autorizație, de a asigura măsurile de siguranță, când treci peste 2 metri, să consolidezi dealul să nu coboare. ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții) l-a somat conform legii să oprească lucrările, dar el a continuat lucrările și are plângere penală, are amenzi de 100.000 lei, are acum autorizațiile suspendate. I s-a dat până în 25 august, din 13 august, termen să consolideze și pună în siguranță terenul, să nu mai coboare drumul și casele, să umplii terenul acolo, groapa cu pământ din nou și după aceea faci expertiză și vezi dacă se mai poate face ceva și cum se mai poate face. Prima dată măsurile astea de urgență, ca să nu coboare casele, credeți că a făcut ceva? Nimic”, a explicat Emil Boc joi, 2 septembrie, ce s-a întâmplat pe strada Victor Papilian.  


Primăria urmează să rezolve situația pe strada Victor Papilian în regim de urgență:

„Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și am cerut două lucruri care au fost aprobate: să solicit Instanței de Judecată emiterea unui ordonanțe președențiale prin care noi, pe banii lui, să umplem groapa aia și să facem consolidările și ce trebuie ca să nu se agraveze situația și doi, să facem o expertiză pe toate străzile: Papilian, Teo Peter și Tudor Arghezi pentru a vedea ce trebuie făcut acolo ca să nu alunece străzile. Azi la ora 09:00 s-a judecat și așteptăm pronunțarea pentru ca noi să putem interveni acolo pentru a opri alunecarea. Soluția trebuie să rezulte dintr-o expertiză care să ne spună ce trebuie să facem pe termen mediu și lung”, a adăugat Boc în aceeași zi.

CITEȘTE ȘI:

Dezastru pe str. Papilian, din cauza craterului de pe șantier. Surpările se extind la casele vecinilor. VIDEO

 

Craterul de pe șantier, pe strada Papilian, dispare? Casele și străzile adiacente vor fi stabilizate

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter