Monitorul Cartierelor

Dezastru pe str. Papilian, din cauza craterului de pe șantier. Surpările se extind la casele vecinilor. VIDEO

Clujenii de pe strada Victor Papilian din cartierul Europa roagă autoritățile să intervină de urgență. Drumul „dispare în craterul de pe șantier”.

 

Situația pe strada Victor Papilian se înrăutățește. Trei porțiuni din drum s-au surpat și au apărut crăpături mari, în acest weekend, care continuă să se lărgească.


 

Dezastrul se extinde și spre casele oamenilor:


„Strada Papilian dispare în craterul de pe șantier! Rugăm autoritățile să intervină de urgență! Încă 3 porțiuni din strada V. Papilian s-au surpat și crăpături lungi, care se lărgesc din oră în oră, au aparut în weekendul aceasta pe lungimea strazii, iar surpările continuă să se extindă spre casele oamenilor! Vedeti aici live șantierul si cum pământul surpat de pe stradă iese pe sub stalpii proptiți să susțină un deal!”, se arată într-o postare a paginii de Facebook intitulată „Dezastrul Urbanistic de pe str Victor Papilian din Cluj Napoca”.

Emil Boc a mărturisit că lucrările la șantier s-au oprit, iar constructorul va fi obligat să remedieze situația:


„Este început procesul în instanţă pentru continuarea lucrărilor după emiterea ordinului de stora a acestora. ISC a dat ordin constructorului în 13 august 2021 să securizeze şantierul ca să nu se mai agraveze. Practic, să umple groapa înapoi cu pământ. Avea termen până pe 25 august. Am fost pe teren şi nu s-a făcut. S-a întrunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi, în consecinţă, a fost mandatată Primăria Cluj-Napoca să înainteze imediat ordonanţă prezidenţială prin care să oblige investitorul să pună în siguranţă terenul. Să facă acest lucru prin umplerea cu pământ şi dacă nu o face el, o facem noi pe cheltuiala lui”, a declarat vineri Emil Boc la o emisiune radio.

VIDEO aici.


CITEȘTE ȘI:

NESIMȚIRE. Drumul surpat din Edgar Quinet încă nu a fost reparat, după PATRU luni! Locuitorii, ținuți în panică

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter