Monitorul Cartierelor

Amenzi de 100.000 lei și plângeri penale pentru investitorul de pe strada Papilian. Prefect: „Golul din șantier va fi astupat de urgență”

Investitorul de pe strada Papilian, care a lăsat un șantier să distrugă drumul și gospodăriile din vecinătate, a primit amenzi de 100.000 lei și două plângeri penale.

 

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, întrebat despre situația groaznică de pe strada Papilian, a declarat că a fost în teren pentru a vedea desprece este vorba și că se va discuta mai în detaliu într-o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență.


 

Prefectul a susținut că s-a făcut o solicitare pentru astuparea golului (craterului) din șantier în regim de urgență.


„Am fost în teren vineri și am văzut despre ce este vorba. Astăzi am convocat CJSU pentru mâine, cu scopul de a discuta pe marginea problemei. Atât comitetul local, cât și comitetul județean acționează în limita competențelor conferite de lege. Ca urmare a hotărârii comitetului local s-a sesizat instanța judecătorească printr-o solicitare de emitere a unei ordonanțe președințiale în vederea efectuării unei expertize în zonă, solicitându-se, de asemenea, astuparea golului din șantier în regim de urgență. Instanța ar trebui să se pronunțe azi, mâine, fiind o procedură urgentă”, a declarat Tasnadi Szilard.

Investitorul a fost sancționat cu amenzi în valoare de 100.000 lei și două plângeri penale:


„La nivelul comitetului județean, Inspectoratul de Stat în Construcții Cluj a aplicat mai multe amenzi în valoare totală de aproximativ 100.000 Ron și a depus două plângeri penale: una pentru nerespectarea dispozițițiilor de suspendare a lucrărilor și alta pentru prejudiciile grave aduse proprietăților alăturate, prejudicii prin care s-a pus în pericol integritatea persoanelor. În continuare efectuăm o acțiune de suport prin serviciile publice deconcentrate aflate în subordinea Prefectului și vom putea adopta alte soluții în funcție de forma hotărârii care urmează a fi pronunțată”, a adăugat prefectul Clujului.

Mai multe detalii despre subiect aici: 


Dezastru pe str. Papilian, din cauza craterului de pe șantier. Surpările se extind la casele vecinilor. VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter