Monitorul Cartierelor

Craterul de pe șantier, pe strada Papilian, dispare? Casele și străzile adiacente vor fi stabilizate

Casele și strazile din zona șantierului de pe strada Victor Papilian din Cluj-Napoca vor fi stabilizate, cu spijinul CJSU, după ce mai mulți clujeni au depus petiții la Prefectura Cluj.

 

Numeroase petiții au fost înregistrate la Instituția Prefectului Județului Cluj prin care s-a solicitat intervenția de urgență pentru stabilizarea caselor și a zonei străzii Victor Papilian cu străzile adiacente Teo Peter, Tudor Arghezi.


 

Situația în zona străzii Papilian este una devastatoare, având în vedere că există un crater pe șantierul care se află acolo, iar întreaga stradă se surpă, alături de casele din vecinătatea șantierului.


Marți, 31 august, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și s-au stabilit următoarele lucruri:

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, prin instituțiile publice cu responsabilități în domeniu, va sprijini Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca, în limita competențelor legale ce le revin, pentru a fi dispuse măsuri necesare stabilizării imobilelor și a întregii zone adiacente străzilor Victor Papilian, Teo Peter și Tudor Arghezi din municipiul Cluj-Napoca și a asigurării siguranței cetățenilor. 


Inspectoratul Județean în Construcții (ISC) Cluj va informa în permanență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență despre evoluția situației în teren.”

Primăria a solicitat o „judecată de urgență”

Primăria Cluj-Napoca a solicitat marți, 31 august, o judecare de urgență în cazul șantierului de pe strada Victor Papilian, din cauza situației dezastruoase, dar și a condițiilor meteo nefavorabile care ar putea agrava situația.


„Comitetul local pentru situații de urgență, întrunit în 25 august 2021, a mandatat Primăria municipiului Cluj-Napoca să formuleze o cerere Judecătoriei Cluj-Napoca de emitere a unei ordonanțe președințiale, prin care să oblige investitorul la efectuarea în regim de urgență a lucrărilor necesare stopării alunecărilor de teren și de punere în siguranță a versantului prin efectuarea unor umpluturi în zona sprijinirilor, iar în subsidiar să ne autorizeze să intervenim în calitate de autoritate publică locală, cu atribuții în prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, în scopul stopării alunecării de teren de pe strada Victor Papilian.
 
Instanța a stabilit termenul de judecată data de judecată data de 3 septembrie. Astăzi, 31 august 2021, Primăria a solicitat Judecătoriei preschimbarea termenului de judecată, în sensul judecării în regim de urgență a cererii de ordonanță președințiale din cauza situației din teren și a condițiilor meteo nefavorabile din aceste zile”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:


Amenzi de 100.000 lei și plângeri penale pentru investitorul de pe strada Papilian. Prefect: „Golul din șantier va fi astupat de urgență”

 

Dezastru pe str. Papilian, din cauza craterului de pe șantier. Surpările se extind la casele vecinilor. VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter