Actualitate

VIDEO. Momentul accidentului teribil din Mihăiești, Cluj. Șoferul ce a murit era un preot iubit

Un accident cumplit a avut loc în Mihăiești, județul Cluj, în cursul zilei de miercuri. Un preot greco-catolic a murit în urma impactului cu un TIR.

 

 


Preotul Cristian Biru de la Parohia Greco-Catolică Sălăjeni a murit în accidentul teribil de la Mihăiești, ce a avut loc miercuri în jurul orei 15:00. 

 


Accidentul a avut loc între o mașină, în care se afla preotul, soția sa și fiica, și un TIR. Impactul frontal a fost mortal pentru Cristian Biru.

Atenție! Imagini ce vă pot afecta emoțional:


IPJ Cluj a transmis că mașina condusă de preot a intrat în contrasens, intrând în coliziune cu TIR-ul, așa cum se poate observa din videoclipul atașat articolului, în care se vede momentul accidentului.

„Autoturismul condus în direcția județului Sălaj de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune cu un autocamion. În urma impactului, a rezultat decesul conducătorului auto și rănirea a două persoane din autoturism, o femeie de 39 de ani și un minor în vârstă de 4 ani. Șoferul autocamionului, un bărbat de 44 de ani, din județul Neamț a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.


În urma accidentului au avut de suferit și soția și fiica preotului. Martorii spun că fetița de 4 ani este o eroină. Ea a avut contuzii minore, pe când mama sa, asistent medical, a suferit multiple fracturi și a fost transportată cu elicopterul la spital. Ce i-a salvat viața fetiței ar fi scaunul de copii, „de nota 10”. 

Preotul Cristian Biru a fost absolvent al Seminarului Teologic Sfântul Ioan Evanghelistul din Cluj-Napoca. Mai apoi, el s-a format în Franța. A studiat filosofia la mănăstirea de la Saint Jodard, progresând ulterior cu nivelul teologic la mănăstirea de la Rimont și la Institutul Catolic din Toulouse. 


Preotul din Sălaj a fost iubit de oameni. După anunțul făcut de Episcopia Greco-Catolică de Oradea, oamenii au reacționat în număr mare, spunând că părintele Cristian Biru va rămâne veșnic în sufletele lor.

CITEȘTE ȘI:

Accident MORTAL în Sânpaul. Şoferul maşinii ce s-a izbit de camion a decedat, iar un copil de 4 ani a fost rănit. FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter