Actualitate

Boc a prezentat strategia Clujului privind Acordul Verde European

Primarul Emil Boc a avut o intervenție în cadrul Zilelor Europene ale Dezvoltării 2021.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca a participat marți la sesiunea „Eforturi de cooperare în jurul orașelor inovatoare care pun accentul pe dezvoltare durabilă” în cadrul ediției cu numărul 14 a Zilelor Europene ale Dezvoltării.

 


Evenimentul a fost organizat de Comisia Europeană în contextul implementării noului Pact Verde European.

„Acordul Verde European (European Green Deal) trebuie implementat de fiecare oraș și regiune europeană astfel încât calitatea vieții cetățenilor să fie îmbunătățită iar generațiile viitoare să resimtă cât mai puțin efectul schimbărilor climatice.


Cu această ocazie, am prezentat profilul strategic al Clujului în materie de mobilitate urbană, dimensiunea verde și cea digitală. Am întărit ideea prin care administrațiile locale trebuie să aibă o viziune verde, digitală și rezilientă cu privire la planurile de dezvoltare durabilă ale orașelor. Totodată, am prezentat câteva modele de bune practici și politici publice replicabile din orașul nostru”, a transmis primarul Emil Boc.

Cluj-Napoca, este primul oraș din România care aderă la Acordul privind Orașele Verzi

Acordul privind Orașele Verzi sau Green City Accord este o inițiativă lansată de Comisia Europeană pe 22 octombrie în anul 2020. Prin acest proiect se urmărește creșterea nivelului de calitate a vieții pentru cetățeni printr-o infrastructură verde. Cluj-Napoca este primul oraș din România și din fostul bloc comunist care aderă la Acordul Orașelor Verzi.


„Se dorește ca orașele din UE să ofere o calitate a vieții mai bună pentru cetățenii lor prin susținerea infrastructurii verzi, nepoluante, prin calitatea aerului, prin tot ceea ce înseamnă creșterea calității spațiilor verzi din orașele europene. Suntem primul oraș din România care aderă la acordul privind orașele verzi și primul din fostul bloc comunist. E adevărat că apelul s-a lansat relativ recent, dar această aderare a municipiului nostru, care nu presupune un cost de participare, o taxă, arată determinarea de a aduce la Cluj-Napoca o calitate a vieții așa cum au văzut-o românii când au plecat în Uniunea Europeană. Clujul este de mult timp plecat pe acest drum și îl va continua”, a declarat Emil Boc, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter