Actualitate

Aproape 30 de firme se „bat” pentru proiectarea Spitalului Monobloc de la Cluj. Câștigătorul va primi 6,5 milioane de euro

Reprezentanții forului județean au anunțat că au fost depuse 28 de oferte în cadrul concursului de soluții pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj.

 

 


Câștigătorul concursului va fi anunțat luna aceasta, urmând să îi fie atribuit contractul de proiectare, pentru care va primi peste 6 milioane de euro.

 


Proiectul Spitalului Pediatric Monobloc continuă să avanseze, recent, fiind încheiată perioada de depunere a ofertelor în cadrul concursului internațional de soluții pentru proiectarea spitalului, care ar urma să fie cea mai modernă unitate spitalicească de pediatrie din țară. Concursul de soluții a fost lansat la începutul lunii februarie a acestui an.

„Competiția arhitecturală a trezit interesul a numeroși experți și specialiști în domeniu, fiind depuse nu mai puțin de 28 de oferte de proiectare a Spitalului Pediatric Monobloc. În perioada următoare, juriul internațional format din reputați arhitecți și experți români și străini va evalua toate propunerile primite, iar vineri, 18 iunie, va fi anunțat numele câștigătorului contractului de proiectare”, au declarat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.


Spitalul va dispune de 600 de paturi

Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj va fi construit pe un teren de aproximativ 17 hectare, din zona Becaș, teren aflat în proprietatea Consiliului Județean Cluj. Spitalul va dispune de aproximativ 600 de paturi și va prelua toate secțiile actualului Spital de Copii, care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în nouă locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele.

„Suntem foarte aproape de finalizarea unei etape extrem de importante pentru proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc, un obiectiv medical ultramodern de o importanță vitală pentru Cluj și pentru întreaga Transilvanie. Am convingerea că membrii juriului vor analiza în detaliu fiecare ofertă în parte, iar profesionalismul și expertiza acestora își vor spune cuvântul în alegerea celei mai bune soluții, care să răspundă pe deplin exigențelor din domeniu și necesităților micilor pacienți”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


Finanțare de 150 de milioane de euro prin PNRR

Consiliul Județean Cluj a anunțat luna trecută că a fost obținută o finanțare în valoare de 150 de milioane de euro pentru proiectul viitorului Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca. Banii vor fi primiți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și vor acoperi în totalitate costurile pe care le implică ridicarea noului spital, care va fi cel mai modern din țară.

„Demersurile făcute de către mine la nivelul prim-ministrului și a europarlamentarilor s-au concretizat prin finanțarea Spitalului de copii cu suma de 150 de milioane de euro. Este un proiect uriaș pentru Consiliul Județean și totodată, esențial pentru clujeni. Mă bucur că putem realiza acest spital de copii, atât de important pentru clujeni”, a declarat pentru monitorulcj.ro, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


Terenul, deținut în prezent de Consiliul Județean

În vara anului trecut, Consiliul Județean Cluj a încheiat contractul privind întocmirea documentațiile topografice și cadastrale pentru terenul pe care va fi construit Spitalul Pediatric Monobloc.

Terenul este primit de Consiliul Județean de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV).

Locația spitalului este una accesibilă, fiind la intersecția cu viitoarea Centură Metropolitană, poziționată foarte aproape de tronsoanele rutiere majore ale Clujului. Începerea execuției este estimată pentru anul 2022, iar valoarea proiectului este de 120 milioane de euro, astfel, finanțarea primită prin PNRR reușind să acopere întreaga investiție.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai modern spital pediatric din țară, la Cluj. Va primi 150 de milioane de euro prin PNRR

abonare newsletter