Actualitate

Concurs de soluții pentru viitorul Spital Pediatric Monobloc din Cluj. Câștigătorul va primi 6,5 milioane de euro

Consiliul Județean Cluj a lansat concursul internațional de soluții pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc.

 

 


Concursul de soluții pentru Spitalul Pediatric Monobloc vizează identificarea celei mai bune idei de construire a primei instituții medicale de acest fel din Transilvania.

 


Prin competiție se urmărește crearea unui centru integrat de servicii medicale, dar și de cercetare în domeniul pediatriei.
 

„E un nou pas înainte, extrem de important, pe care îl facem în direcția construirii acestui obiectiv medical ultramodern de o importanță vitală pentru Cluj și pentru întreaga Transilvanie. Concursul se va finaliza în luna iuniu, când vom anunța câștigătorul. Voi urmări ca ritmul parcurgerii tuturor acestor etape să rămână la fel de alert ca și până acum, astfel încât Spitalul Monobloc să înceapă cât mai rapid, în cursul anului viitor”, a declarant Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Premiile concursului sunt în total de 38.431.286 de lei. Evaluarea propunerilor de soluții va fi realizată de un juriu internațional, compus din arhitecți cunoscuți și experți din România, dar și din străinătate.

Propunerea care se va clasa pe primul loc va primi un premiu în valoare de 37.749.094,32 lei (6.570.000 euro). Câștigătorului îi va fi atribuit contractul de proiectare.


Prima unitate medicală de acest fel din România va fi construită pe un teren de aproximativ 17 hectare, iar pe viitor va lua toate secțiile din Spitalul de Copii din prezent.

Secțiile Spitalului de Copii își desfășoară activitatea în 14 clădiri aflate în 9 locații din Cluj-Napoca, cu o distanță de 4 km între ele.


Spitalul Pediatric Monobloc va avea 510 paturi pentru spitalizare continuă, 50 de paturi pentru spitalizare de zi și 65 de paturi pentru însoțitori.

abonare newsletter