Actualitate

Gherla se află în CARANTINĂ, începând de astăzi. Locuitorii nu vor mai putea ieși din oraș

Raed Arafat a semnat ordinul de carantinare zonală a municipiului Gherla. De astăzi, 5 noiembrie, organele de ordine publică vor face filtre la intrarea și ieșirea din localitate.

Gherla se află în CARANTINĂ, începând de astăzi. Locuitorii nu vor mai putea ieși din oraș

 

 


La propunerea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență din Cluj, Timiș și Sălaj, comandantul acțiunii, Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru câteva localități, printre care se află și municipiul Gherla.

 


Declarația pe proprie răspundere, obligatorie

Municipiul Gherla intră în carantină începând cu data de 5 noiembrie, fiind obligatorie declarația pe propria răspundere pentru deplasările în afara localității.

Persoanele cu domiciliul în Gherla sunt obligate să completeze o declarație pe propria răspundere unde să își treacă numele, prenumele, adresa sau data de naștere. Vezi AICI cum arată declarația pe propria răspundere.


Carantina este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, iar organele de ordine publică vor controla cetățenii la intrare și ieșire din localitate.

De asemenea, odată cu instaurarea carantinei, locuitorii nu vor mai putea ieși din Gherla dacă nu au o urgență sau un loc de muncă în afara orașului, iar ieșirea se face pe baza unui document doveditor. În acest timp, elevii vor continua cursurile în scenariul 3, mai exact, exclusiv online.


De astăzi începând, evenimentele, precum nunțile, botezurile și alte petreceri sunt interzise, iar restaurantele, cafenelele, barurile, inclusiv terasele din exterior vor fi închise.

Mircea Abrudean a anunțat că rata de infectare în Gherla a depășit pragul de 8 infectări cu coronavirus la mia de locuitori.


Măsura carantinării vizează limitarea la maxim a deplasărilor. De asemenea, toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani vor avea obligația să poarte măști de protecție în spațiile publice deschise sau închise. Oficierea slujbelor religioase se va face doar în exterior, cu o prezență de maxim 20 de persoane.

CITEȘTE ȘI:

Declarația pe propria răspundere, OBLIGATORIE în Gherla. Cum arată documentul

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter