Actualitate

Adio, ambuteiaje pe Calea Baciului? A început lărgirea podețului ce „sugruma” circulația

A demarat lărgirea podului de pe Calea Baciului, în apropiere de Petrom, urmând ca pe acesta, circulaâia să se desfășoare pe patru benzi, începând cu vara anului viitor.

Adio, ambuteiaje pe Calea Baciului? A început lărgirea la patru benzi a podețului ce „sugruma”circulația Adio, ambuteiaje pe Calea Baciului? A început lărgirea la patru benzi a podețului ce „sugruma”circulația

 

 


Primăria Baciu a anunțat că, săptămâna trecută, au început lucrările de extindere la 4 benzi a podului de la Petrom și a tronsonului cuprins între intersecția cu Valea Seacă - Napolact, porțiune ce creează multe probleme șoferilor care tranzitează zona.

 


Lucrările sunt Finanțate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Direcâia Regională de Drumuri și Poduri Cluj și se vor finaliza în vara anului 2021. Reprezentanâii administraâiei locale mai arată că, pe perioada derulării lucrărilor, vor apărea unele restricționări ale traficului rutier.

Podețul, cedat de primărie DRDP pentru extindere încă de acum un an

 


În urmă cu aproape un an, în noiembrie 2019, consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca au aprobat darea în administrare a imobilului situat pe Calea Baciului în favoarea Companiei de Drumuri prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, pentru realizarea acestei lucrări.

DRDP Cluj a solicitat Primăriei municipiului Cluj-Napoca darea în administrare a acestui imobil în vederea realizării lucrărilor de reparații asupra podețului. Municipalitatea anunță că, pentru imobilul-pod, s-a emis certificatul de urbanism privind autorizarea executării lucrărilor de reparații și lărgire pod DN 1F.


„Valoarea de inventar a bunului propus a fi dat în administrare este de 35.896 lei”, transmit reprezentanții Primăriei. De altfel, primarul Emil Boc și-a pus mari speranțe în noul ministrul al Transporturilor și Comunicațiilor, Lucian Bode, că va rezolva problema „amărutului podeț” de pe Calea Baciului, acolo unde circulația este blocată frecvent.

„Sper să avem sprijin mai mare, să rezolvăm și amărâtul ăla de podeț de pe Calea Baciului, din față de la Petrom, acolo unde se strangulează circulația. Trebuie lărgită, dar nu ține de noi, ține de Guvern. Mă bucur că ministrul Transporturilor este din Sălaj. A venit de atâtea ori pe drumul de la Zalău la Cluj-Napoca și a văzut și el unde se blochează, unde se strangulează circulația. Sunt convins că va apăsa pe accelerație doar să se realizeze în cadru legal aceste lucrări mai mici”, a precizat edilul, la începutul lunii noiembrie 2019, la scurt timp de la învestirea în funcția de ministru al Transporturilor a sălăjanului Lucian Bode.


Podețul a cedat sub presiunea mașinilor, după extinderea la 3 benzi

În aceeași lună, DRDP Cluj a extins circulația la trei benzi pe podul peste Valea Seacă, însă s-a dovedit că podețul nu face față traficului, iar în luna mai a acestui an, CNAIR a lansat o licitaâie publică pentru executarea unor lucrări de întreținere a acestuia, în valoare de aproape un milion de lei.

Podul a fost supus lucrărilor de reabilitare și extindere la 3 benzi de circulație în noiembrie 2019, fapt ce a dus la degradarea pe zone întinse, cu tendința de afectare a capacității portante, se arăta în caietul de sarcini al anunțului de achiziție publică. Degradările au apărut în mod special pe sensul de ieșire din Cluj, pe care există o singură bandă auto.

CITEȘTE ȘI

Podețul de pe Calea Baciului nu face față traficului. La doar șase luni de la extinderea la 3 benzi, licitație de aproape un milion de lei pentru întreținere

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter