Actualitate

Podețul de pe Calea Baciului nu face față traficului. La doar șase luni de la extinderea la 3 benzi, licitație de aproape un milion de lei pentru întreținere

După ce în luna noiembrie 2019, DRDP Cluj a extins circulația la trei benzi pe podul peste Valea Seacă, CNAIR caută o firmă pentru executarea unor lucrări de întreținere a acestuia, în valoare de aproape un milion de lei.

Podețul de pe Calea Baciului nu face față traficului. La doar șase luni de la extinderea la 3 benzi, licitație de aproape un milion de lei pentru întreținere Podețul de pe Calea Baciului nu face față traficului. La doar șase luni de la extinderea la 3 benzi, licitație de aproape un milion de lei pentru întreținere

Licitația, publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), se referă la lucrări de "Proiectare și execuție Lucrări de întreținere în vederea fluidizării traficului rutier la Podul de pe DN1F km 4+918 peste valea Seacă", pod extins toamna trecută, de la două la trei benzi de cirulație.

Valoarea lucrării se ridică la 947.890 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare ale Direcției, criteriul de atribuire a contractului fiind cel mai bun raport calitate-preț.


Podul a fost supus lucrărilor de reabilitare și extindere la 3 benzi de circulație în noiembrie 2019, fapt ce a dus la degradarea pe zone întinse, cu tendința de afectare a capacității portante. Degradările au apărut în mod special pe sensul de ieșire din Cluj, pe care există o singură bandă auto. 

Expertiza tehnică anexată documentației de atriburie a contractului arată că lucrările trebuie executate până în luna decembrie a acestui an, întrucât o amânare a lor pentru 2021 ar reprezenta un risc ridicat de producere de accidente.


Ofertele pot fi depuse până în 29 mai. Durata de execuție a lucrărilor este de trei luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Drumul Național F1 face legătura între Municipiul Cluj-Napoca de la intersecția cu drumul național DN1 (E60) cu localitățile Zalău-Tășnad-Carei, având ca finalitate frontiera cu Ungaria. Sectorul de drum pe care amplasat podul a fost inclus în etapa a doua de reabilitare a drumurilor naționale Cluj-Napoca – Topa Mică pe o lungime de 31,10 km între anii 1998-2001.


CITEȘTE ȘI

Drumul județean care leagă Clujul de județul Sălaj a fost asfaltat

 

abonare newsletter