Actualitate

Podețul buclucaș de pe Calea Baciului va fi lărgit la patru benzi, Primăria îl cedează în favoarea DRDP Cluj

Consilierii locali vor decide în ședința de joi darea în administrare a imobilului situat pe Calea Baciului în favoarea Companiei de Drumuri prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj.

Podețul buclucaș de pe Calea Baciului va fi lărgit la patru benzi, Primăria îl cedează în favoarea DRDP Cluj, sursă foto: Google Maps Podețul buclucaș de pe Calea Baciului va fi lărgit la patru benzi, Primăria îl cedează în favoarea DRDP Cluj, sursă foto: Google Maps

Astfel, DRDP Cluj a solicitat Primăriei municipiului Cluj-Napoca darea în administrare a acestui imobil în vederea realizării lucrărilor de reparații asupra podețului. Municipalitatea anunță că, pentru imobilul-pod, s-a emis certificatul de urbanism privind autorizarea executării lucrărilor de reparații și lărgire pod DN 1F.

„Valoarea de inventar a bunului propus a fi dat în administrare este de 35.896 lei”, transmit reprezentanții Primăriei. De altfel, primarul Emil Boc și-a pus mari speranțe în noul ministrul al Transporturilor și Comunicațiilor, Lucian Bode, că va rezolva problema „amărutului podeț” de pe Calea Baciului, acolo unde circulația este blocată frecvent.


„Sper să avem sprijin mai mare, să rezolvăm și amărâtul ăla de podeț de pe Calea Baciului, din față de la Petrom, acolo unde se strangulează circulația. Trebuie lărgită, dar nu ține de noi, ține de Guvern. Mă bucur că ministrul Transporturilor este din Sălaj. A venit de atâtea ori pe drumul de la Zalău la Cluj-Napoca și a văzut și el unde se blochează, unde se strangulează circulația. Sunt convins că va apăsa pe accelerație doar să se realizeze în cadru legal aceste lucrări mai mici”, a precizat edilul, la începutul lunii noiembrie.

Potrivit documentației tehnice, se vor menține spațiile verzi existente, iar acolo unde zona permite, se vor amenaja noi spații verzi. Lucrările vor începe numai după obținerea autorizației de spargere, iar la terminarea acestora se va reface terenul la starea inițială (refacere pavaje trotuare, zone verzi și sistem rutier străzi afectate).


Mai mult, se vor lua măsuri pentru a evita poluarea zonei pârâului Valea Seacă în porțiunea adiacentă podului cu moloz sau diverse resturi rezultate din lucrările de construcții. „Se propune recondiționarea și lărgirea podului existent de la două benzi la patru benzi carosabile plus circulațiile pietonale aferente”, se arată în documentele municipalității.

CITEȘTE ȘI: Rezolvă noul ministru al Transporturilor „amărâtul” podeț de pe Calea Baciului?

Ultimele Stiri
abonare newsletter