Actualitate

O nouă dezbatere publică la CIIC. Clujenii sunt chemați la dialog pe tema infrastructurii educaționale

Centrul de Inovare și Imaginație Civică organizează joi o nouă dezbatere publică, cu tema „Infrastructra educațională”.

 

 


Joi, 22 octombrie 2020, începând cu ora 17.00, va avea loc o nouă dezbatere publică organizată de Primăria Cluj-Napoca, prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), desfășurată online, tema acesteia fiind „Infrastructura educațională”.

 


Dezbaterea face parte din serie de consultări publice pentru realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030. Reamintim faptul că primele dezbateri pe această temă au avut loc în luna iulie, temele dezbătute fiind „Regenerarea urbană” și „Clujul Verde”.

Stategia Integrată de Dezvoltare Urbană 2021 -2030 este realizată de Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj și experții Băncii Mondiale.


Dezbaterea va avea loc online

Dezbaterea va fi organizată online, prin intermediul platformei electronice Zoom și va transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

Pentru înscrierea la cuvânt, cei interesați trebuie să adreseze o solicitare în opțiunea „mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție. Durata maximă a unei intervenții va fi de 3 minute.


Această dezbatere este parte a proiectului „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA). 

Proiectul are două componente: design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA și utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.


Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link.

Dezbatere privind viitorul cartier Sopor, săptămâna trecută

Prima dezbatere a avut loc joi, 15 octombrie 2020, tema acesteia fiind „Masterplan Sopor – 250 ha. Cum va arăta noul cartier al Clujului?”. Cu această ocazie, echipa de arhitecți care a câștigat concursul de soluții a prezentat modul în care a gândit dezvoltarea sustenabilă a viitorului cartier, intrând în dialog cu proprietarii deterenuri, cetățeni și reprezentanți ai administrației locale.

Seria de dezbateri publice online despre viitorul orașului va continua apoi și pe parcursul lunii noiembrie.

CITEȘTE ȘI

 

Noi dezbateri pentru viitorul Clujului. Masterplanul Sopor și infrastructura educațională, în centrul atenției

 

Proiectul are două componente:

- design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA.

și

- utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

 

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link:

https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/centrul-de-inovare-si-imaginatie-civica/

abonare newsletter