Actualitate

Cine va construi drumurile de acces la Tetarom V? Investiție de peste 34 de milioane de lei!

Consiliul Județean Cluj caută constructor pentru realizarea infrastructurii de acces la viitorul parc industrial Tetarom V. Valoarea lucrării se ridică la peste 34 milioane de lei.

 

 


Consiliul Județean Cluj a lansat licitația pentru lucrări de execuție a căilor de acces la Tetarom V. Viitorul parc industrial din comuna Luna, județul Cluj, va fi realizat pe o suprafaţă de 115 hectare, fiind necesară asigurarea infrastructurii de acces care să asigure funcționarea în parametrii optimi a activității viitoare, dar şi să facă mai atractivă locația prin furnizarea accesului atât la autostradă, cât şi la drumul DN15, ambele situate în proximitatea amplasamentului.

 


Drumul de acces va avea câte două benzi de circulație auto pe sens, o bandă de parcare ocazională, piste de biciclete și acces pietonal.

„În concret, se desprinde necesitatea asigurării a minim următoarelor componente ale infrastructurii: Drum cu două benzi pe sens şi o bandă pentru parcare ocazională, piste de biciclete şi acces pietonal, cu două accese (unul la autostrada A3 şi unul la DN 15): Acces la viitoarea autostrada A3 (aflată în execuție) la cea. 450 m de amplasament; Acces la DN 15 cu pod peste râul Arieș (element de infrastructură cu potențial de a crea un simbol pentru loc) şi sens giratoriu la intersecția cu DN 15”, se arată în anunțul de achiziție publică.


Investiția este estimată la 34.021.959 lei, bani proveniți din bugetul județului, termenul limită de depunere a ofertelor este data de 19 octombrie 2020. Durata estimată de execuție a lucrărilor este de maxim 16 luni de la data emiterii ordinului de începere a execuției lucrărilor, în care se va include și perioada de timp friguros. 

Criteriul de atribuire a contractului îl reprezintă cel mai bun raport calitate – preț, componenta tehnică reprezentând 65%, iar cea financiară 30%.


Exproprieri pentru drumul de acces. Proprietarii de terenuri primesc 37 de bani/mp!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința din 31 august, un proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru cauză de utlitate publică a terenurilor aflate în zona viitorului drum de acces spre Parcul Industrial Tetarom 5 din localitatea Luna.

În proiectul dezbătut de consilierii locali se arată că, în vederea realizării acestei infrastructurii de acces la amplasament, se impun o serie de exproprieri. Astfel, urmează să fie expropriate 60 de imobile, cu o suprafață totală de aproximativ 41.400 metri pătrați, în cea mai mare parte fiind vorba despre terenuri arabile extravilane, conform anexei la proiectul de hotărâre. Sumele stabilite de administrația județeană pentru despăgubire sunt infime, prețul mediu pentru metrul pătrat de teren fiind de 0,37 bani, potrivit Anexei 2 la proiectul de hotărâre.


Potrivit proiectului de HCJ, sumele individuale aferente despăgubirilor au fost stabilite în baza unui Raport de evaluare, elaborat în cadrul studiului de fezabilitate, întocmit de către evaluator autorizat ANEVAR, în luna iunie 2020, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 255/2010, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Hotărârii Guvernului nr. 53/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Mai multe locuri de muncă pentru locuitorii din zonă

Zona propusă pentru amenajarea parcului industrial Tetarom V este situată în localitatea Luna, județul Cluj, în extravilanul localității, pe o suprafață de circa 115 hectare. Se așteaptă ca acest parc să impulsioneze dezvoltarea acestei regiuni și să ofere locuitorilor din Turda și Câmpia Turzii, dar și celor din localitățile limitrofe, noi locuri de muncă.

 

CITEȘTE ȘI

Încep exproprierile pentru drumul de acces la Tetarom V. Proprietarii de terenuri primesc 37 de bani/mp!

 

Pași mici spre realizarea parcului industrial Tetarom V. 48,8 milioane de lei pentru drumurile de acces

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter