Actualitate

Zilele Filmului Maghiar revin la Cluj! Ce filme vor fi proiectate în acest an?

Festivalul Zilele Filmului Maghiar revine la Cluj-Napoca în perioada 16-20 septembrie cu a XX-a ediție de producții cinematografice maghiare.

Zilele Filmului Maghiar revin la Cluj! Zilele Filmului Maghiar revin la Cluj!

 

 


Deschiderea oficială a festivalului va avea loc miercuri, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Pentru început va fi proiectat documentarul lui Visky Abel, „Poveşti din închisoare”.

 


„La Cinema Victoria vor putea fi văzute şi producţiile FOMO - Fear Of Missing Out (regia Hartung Attila) şi În linişte (regia Nagy Zoltan) - ambele drame cu tematică foarte actuală. Cinefilii vor putea urmări, tot la Victoria, şi Prizonierii, o dramă istorică semnată de Deak Kristoff, care a câştigat premiul Oscar cu scurtmetrajul Mindenki/Cântecul. Spectatorii vor fi transportaţi în trecut, în perioada de după Al Doilea Război Mondial, şi prin filmul romantic Poveşti mărunte, regizat de Szasz Attila”, se arată într-un comunicat trimis de organizatori, conform AGERPRES..

La acest eveniment vor fi prezentate zece lungmetraje, nouă filme în competiţia Filmgalopp, două evenimente istorice din cinematografie. Pe lângă acestea, vor fi proiectate și filme și scurtmetraje destinate copiilor.


Proiecțiile în aer liber se vor desfășura în curtea Muzeului de Artă, dar și la Palatul Banffy din Bonțida. Totodată, clujenii se vor bucura de festival și la cinematograful Victoria sau online.

„Zilele Filmului Maghiar se vor desfăşura simultan în 15 oraşe din Transilvania. Intrarea la toate proiecţiile - o selecţie din cele mai bune producţii maghiare recente - este gratuită şi fiecare film va beneficia de subtitrare în limba română. Biletul cu valoare zero se obţine fie prin rezervare online - pentru filmele în aer liber, fie de la casieria Cinema Victoria”, se mai menționează în comunicat.


Curtea Muzeului de Artă/Palatului Banffy din Cluj-Napoca va găzdui vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 20:00, trei filme foarte diferite între ele: drama Eden (regia Kocsis Agnes), Valan - Valea Îngerilor (regia Bagota Bela) - un film poliţist care se petrece în Ardeal, dar şi comedia savuroasă Belea la Budapesta (regia Loth Balazs).

Festivalul va avea loc şi în alte 14 oraşe din Transilvania. Acestea sunt: Arad, Braşov, Carei, Covasna, Gheorgheni, Gherla, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Salonta, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Timişoara.
CITEȘTE ȘI:


Festivalul WonderPuck a reunit peste 4.000 de oameni fizic și 112.000 de oameni online

 

Târg caritabil pentru o șansă la viață

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter