monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Festivalul WonderPuck a reunit peste 4.000 de oameni fizic și 112.000 de oameni online

Aproximativ 4.380 de oameni au fost prezenți fizic la Festivalului Stradal WonderPuck 2020. Cea de-a patra ediție a festivalului a fost desfășurată între 11 și 13 septembrie, în patru locații din Cluj-Napoca și Bonțida.

Festivalul WonderPuck a reunit peste 4.000 de oameni fizic și 112.000 de oameni online

 

 


Anul acesta WonderPuck a susținut un spectacol incredibil pe străzile din Cluj-Napoca. Spectatorii au avut parte de un spectacol cu foc, teatru cu păpuși, numere de magie dar și păpuși gigant.

 500 de oameni s-au înregistrat la avanpremiera spectacolului „Vasilache și Marioara în jurul lumii", prezentat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck" din Cluj-Napoca și la spectacolul cu foc prezentat de Compania de Teatru de Animație și Evenimente MAG din București. De asemenea, spectacolele „Pisicile nearistocrate" (al Teatrului pentru Copii „Arlechino" din Brașov) și „O poveste din lumea păpușilor" (al Teatrului de Păpuși „Prichindel" din Alba Iulia) au reunit 470, respectiv 450 de spectatori. Numărul de spectatori a fost restricționat conform normelor de prevenire în vigoare în contextul pandemiei de coronavirus.


Pentru ca evenimentele din cadrul festivalului să ajungă la cât mai mulți spectatori, au fost organizate atât ateliere online, cât și transmisiuni în direct pe internet.

Transmisiunile live ale manifestărilor din cadrul celei de-a patra ediții a festivalului clujean au înregistrat aproximativ 112.000 de vizualizări.


Festivalul și-a păstrat caracterul internațional și la această ediție (Polonia a avut participare directă, iar Canada și Turcia au avut spectacole sub formă de proiecții).

„Festivalul din acest an a reunit neașteptat de mulți spectatori, iar artiștii invitați din alte orașe au fost impresionați de ordinea, de civilizația și de buna organizare de la Cluj. Ne bucurăm că am reușit să le oferim clujenilor condiții sigure de vizionare în contextul pandemiei și am fost impresionați de modul în care chiar și cei mici au respectat regulile. Am simțit multă bucurie și căldură din partea publicului, clujenilor le era dor să participe la un eveniment cultural”, a declarat unul dintre organizatorii festivalului.


CITEȘTE ȘI:

FOTO/VIDEO. Spectacol cu foc la festivalul WonderPuck. VEZI programul pentru duminică

 


A patra ediție WonderPuck la Cluj! Ce spectacole aduce festivalul anul acesta?