Actualitate

Un club de ciclism critică pistele de pe Ferdinand: „Se pare că în campionatul național de bătaie de joc, Clujul vrea pe podium”

Reprezentanții Clubului de Cicloturism „Napoca” critică pistele de biciclete proaspăt inaugurate de pe strada Ferdinand.

Cicliștii reclamă faptul că suprafața pistei este neregulată și crestată de la beton și nu are finețea pe care pista dedicată bicicletelor și trotinetelor trebuie să o aibă.

„Așa a înțeles municipalitatea clujeană că trebuie să fie suprafața unei piste pentru biciclete... pe care conform legii trebuie să circule acum și trotinetelor. Se pare că în campionatul național de bătaie de joc, Clujul vrea pe podium... Pe când asfalt fin colorat în masa lui?”, au scris reprezentanții Clubului de Cicloturism „Napoca” pe Facebook.


Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca și un obiectiv de investiții important din zona istorică a municipiului, strada Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor. Proiectul cu finanțare europeană include și strada Tipografiei, strada Emile Zola, strada Sexil Pușcariu, respectiv scuarul CEC.

Pe strada Ferdinand, care anterior nu avea niciun copac, au fost plantați 51 arbori cu balot în cadrul procesului de reabilitare. Pentru aceștia a fost instalat un sistem de irigații automat, cu senzor de ploaie / umiditate. De asemenea, 12 stații electrice de încărcare pentru biciclete și trotinete sunt amplasate pe această arteră, din totalul de 23 stații pentru biciclete / trotinete și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice din proiectul general.


CITEȘTE ȘI

„Strada Regele Ferdinand e realizată greșit”, spune un inginer clujean

Ultimele Stiri
abonare newsletter