Actualitate

Controale în baruri și în autobuze. Câte amenzi au dat polițiștii

Polițiștii clujeni au avut, în timpul weekend-ului mai multe acțiuni de prevenire în localuri din Cluj, dar și în mijloacele de trasnport în comun.

Vineri, 19 iunie, poliţiştii municipiului Cluj-Napoca au acționat preventiv pe raza întregului municipiu pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, fiind totodată efectuate verificări în stațiile și în mijloacele de transport în comun, în vederea verificării respectării măsurilor privind starea de alertă. De asemenea, au fost verificate 40 de socieţăţi comerciale.

În intervalul orar 14.00 – 17.00, poliţiştii au legitimat peste 240 de persoane - conform legii 192/2019, fiind, de asemenea, verificate peste 160 de mijloace de transport în comun şi 48 de staţii ale acestora.


Zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus

În urma neregulilor constatate de polițiști, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, atât pentru nerespectarea Legii 55/2020, privind măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cât și în privința nerespectării normelor de convieţuire socială.

În intervalul orar 19.00 – 21.00, poliţiştii clujeni au legitimat peste 200 de persoane, conform 192/2019, fiind verificate peste 155 de mijloace de transport în comun şi 52 de staţii ale acestora. De asemenea, au fost verificate peste 40 de societăţi comerciale.


Abaterile înregistrate au impus aplicarea unui număr de 12 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi a OUG 195/2001R, privind circulația pe drumurile publice. 

CITEȘTE ȘI


Controale pe șantierele din Zorilor. Poliția și ITM au legitimat zeci de muncitori în construcții

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter