Actualitate

Cireșele te pot ajuta să dormi mai bine. Când trebuie mâncate aceste fructe pentru un somn mai odihnitor?

Multe persoane au probleme cu somnul, în special din cauza stresului de zi cu zi. În timp ce mulți apelează la medicamente, există și metode naturale care să ne ajute să avem un somn mai liniștitor.

Cireșele te pot ajuta să dormi mai bine. Când trebuie mâncate aceste fructe pentru un somn mai odihnitor? Cireșele te pot ajuta să dormi mai bine. Când trebuie mâncate aceste fructe pentru un somn mai odihnitor?

Este vorba de unul dintre fructele sezonului și anume, cireșele! Consumul de cireșe poate să ajute persoanele care suferă de insomnie. Aproape jumătate dintre români au probleme cu somnul, 45% suferind de insomnie. Ba mai mult, tulburările de somn sunt întâlnite și în cazul copiilor.

Oamenii iau medicamente care să le îmbunătățească somnul

Cireșele sunt o sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglarea circuitului de odihnă. Cu toate că melatonina este produsă de corp, există multe medicamente pe care oamenii la cumpără ca să poată să doarmă și să îmbunătățească durata și calitatea somnului.


De ce să mănănci cireșe pentru un somn mai bun?

Însă, suplimentele de melatonină de cele mai multe ori vin cu efecte secundare: dureri de cap, greață, vise ciudate.

Din acest motiv, cireșele sunt recomandate pentru un somn mai bun. Cercetătorii recomandă ca cireșele să fie consumate cu o oră înainte de culcare. De asemenea, și sucul de cireșe, consumat înainte de culcare poate să reducă insomnia și să ajute la îmbunătățirea somnului.


CITEȘTE ȘI: Adevărul nespus despre căpsune! De ce sunt considerate unele dintre cele mai toxice fructe

 

 

abonare newsletter