Actualitate

SCANDAL la un supermarket. Bărbat arestat după ce a refuzat termoscanarea - VIDEO

Scene de necrezut la un supermarket. Un bărbat a fost încătuşat după ce a refuzat să fie termoscanat. Cel mai probabil, bătrânul a intrat în conflict cu paznicul magazinului şi a încercat să intre în magazin fără să îi fie luată temperatura.

SCANDAL la un supermarket. Bărbat arestat după ce a refuzat termoscanarea

Un bărbat a fost încătușat de mai mulți polițiști, în fața unui Kaufland din cartierul bucureștean Ferentari.

Pe imagini se observă cum bărbatul este pus pe capota mașinii de poliție de trei oameni ai legii, în timp ce lumea strigă la polițiști să-l lase în pace. Între timp, o a doua mașină de poliție sosește la fața locului, iar toți agenții au reușit să-l trântească la pământ pe bărbat.


Poliţia Capitalei a transmis, joi după-amiază, o serie de precizări după scandalul de la Kaufland.

„La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, care au identificat trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea„, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.


„Persoanele au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal şi împiedicarea intervenţiei poliţiştilor în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu„, a precizat Poliţia Capitalei.

Scandalul ar fi fost regizat

Kaufland nu va mai lua temperatura celor care vin la cumpărături, în urma scandalurilor repetate din ultimele zile, care au culminat cu incidentul filmat în care un bărbat a fost încătușat.


Bărbatul și soția acestuia s-au dus la un magazin din Ferentari, însoțiți de un cameraman, și s-au legat de agenții de pază care luau temperatura oamenilor, spunând că ei refuză. Tot incidentul din 19 mai a fost filmat și imaginile montate ulterior, inslusiv cu testimoniale ale celor doi, la fel ca la emisiunile de televiziune.

Cameramanul celor doi a filmat și cum au fost reținuți și scandalul care a avut loc. Prima dată a apărut în spațiul public filmul în care bărbatul era reținut de poliție, iar apoi a apărut și filmul complet cu toate momentele și mărturiile. Aceste lucruri au format percepția că a fost vorba despre o provocare.


Kaufland a precizat public că lucrurile au stat chiar așa.

„Bună, tuturor. În magazinele noastre nu se mai ia temperatura la intrarea în magazin. Rugăm clienţii să respecte măsurile de igienă şi distanţare socială atunci când vin al cumpărături. Referitor la incidentul de acum două zile, acesta a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional, cele două persoane purtând microfon şi fiind însoţite de un cameraman profesionist.


Vă confirmăm că agenţii de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităţilor competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate şi nerespectare a legii.

Îndemnăm clienţii să respecte măsurile de protecţie la cumpărături, să îşi păstreze calmul şi să pună sănătatea lor şi a celorlalţi pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului şi suntem în permanent contact cu autorităţile”, a fost mesajul adresat de Kaufland.

CITEȘTE ȘI:

Este atins vreun drept când ți se ia temperatura la intrarea în magazin? Răspunsul lui Cristi Danileț

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter