Actualitate

Terasele s-ar putea deschide mai repede decât sperau patronii

Terasele s-ar putea redeschide în curând, dar cu restricții importante pe care oamenii trebuie să le respecte.

Terasele s-ar putea deschide mai repede decât sperau patronii Terasele s-ar putea deschide mai repede decât sperau patronii

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a afirmat vineri seară că terasele ar trebui deschise, deoarece au fost observați mai mulți tineri care s-au strâns în grupuri mari pentru a consuma sucuri pe capota mașinii.

”Redeschiderea teraselor este un subiect foarte dezbătut. Părerea mea s-a mai schimbat chiar în seara aceasta în timp ce veneam spre postul dumneavoastră. Drumul de la casa mea până aici trece pe lângă Parcul Herăstrău. Am văzut foarte mulți oameni adunați în grupuri 10-12 bând suc pe capota mașinii, stăteau de vorbă, socializau. Vedeți… o terasă este un element care face parte din viața noastră socială!”, a spus Rafila.


Specialistul este de părere că terasele nu reprezintă un risc dacă sunt respectate anumite reguli clare în ceea ce privește distanțarea socială între oameni.

”Cred că trebuie să ținem cont de următorul lucru: mai bine să am o activitate reglementată în terase care reduce la maximum posibil riscul infectării decât să am o situație nereglementată care crește riscul, cum a fost cea pe care v-am descris-o. Trebuie să oferi oamenilor ceva pentru a putea desfășura o viață socială apropiată de normal. Unele terase se vor redeschide dacă le permite arhitectura. Desigur, trebuie să respecte reglementările pentru a reduce riscul. Nu putem exclude total riscul de transmitere.”, a mai declarat Rafila.


Autoritățile au anunțat că terasele nu se vor deschide până la data de 1 iunie, deși mulți dintre patroni și-ar fi dorit începerea activității din acest weekend.

Citește și:


Cum respectă clujenii distanțarea socială după relaxarea măsurilor. GALERIE FOTO

 

Care sunt comunele în care putem pleca din Cluj-Napoca FĂRĂ DECLARAŢIE pe propria răspundere

 

abonare newsletter