Actualitate

Ziua Forțelor Terestre. Divizia 4 Infanterie Gemina: „Anul acesta, sub deviza La datorie!”

Data de 23 aprilie marchează Ziua Forţelor Terestre – categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual şi ocrotitor este „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”.

Ziua Forțelor Terestre. Divizia 4 Infanterie „Gemina”: „Anul acesta, sub deviza La datorie!” Ziua Forțelor Terestre. Divizia 4 Infanterie „Gemina”: „Anul acesta, sub deviza La datorie!”

An de an, cu acest prilej, în garnizoanele din ţară şi în teatrele de operaţii au loc manifestări dedicate acestei sărbători, care cuprind ceremonii la monumentele eroilor, expoziţii, simpozioane, prezentări de tehnică, armament şi echipamente, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de formaţiile cercurilor militare.

Anul acesta, în contextul epidemiologic actual și, în consecință, a misiunii Armatei României de sprijin al autorităților publice pentru aplicarea măsurilor de limitare a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, o mare parte dintre aceste manifestări a fost anulată. Forțele Terestre Române sunt angajate, așadar, în data de 23 aprilie, în executarea întregului spectru de misiuni, luându-se decizia ca marcarea aniversării să se facă sub deviza „la datorie”.


Spațiul virtual a devenit locul de manifestare al militarilor!

Date fiind condițiile, spațiul virtual a devenit locul de exprimare al militarilor români față de evenimentul cu profunde semnificații ale apartenenței de corp, de fixare în conștiința colectivă a existenței unui moment din calendar, comun pentru toate armele și specialitățile militare ce compun marea familie a Forțelor Terestre.

Astfel, militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” nu doar că au renunțat, pentru moment, la manifestările publice care implică participare colectivă, dar şi-au ajustat imediat inclusiv anumite proceduri ale instrucției de front. Structurile militare sunt, prin definiție, structuri colective care se adaptează mediului operațional.


„A existat un plan amplu de activităţi în vederea organizării unui moment aniversativ dedicat Zilei Forțelor Terestre, anterior apariției primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus în țara noastră. Așadar, situația epidemiologică de la noi și, din păcate, din toată lumea a modificat proiectele în derulare”, se arată într-un comunicat remis de Divizia 4 Infanterie „Gemina”.

Ziua Forțelor Terestre, „o altă aniversare” în 2020

Ziua Forțelor Terestre, sărbătorită la data când se prăznuiește „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”, este o valoare proprie pe care militarii vor să o mențină vie, inclusiv și poate cu atât mai mult, în aceste condiții.


A fost lansată de către comanda Statului Major al Forţelor Terestre, acum două săptămâni, invitația de a avea o tele-aniversare și camarazii din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” s-au manifestat inovativ, prin intermediul tehnologiei, direct din zona lor de executare a serviciului.

Este, practic, o premieră în seria de marcare, de-a lungul anilor, a Zilei Forțelor Terestre Române. Este o altfel de aniversare. Oamenii se încurajează reciproc și se sprijină reciproc, direct, prin intermediul tehnologiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter