Actualitate

Consiliul Concurenței, cu ochii pe tranzacția prin care Iulius preia o legendă a industriei clujene

Compania Iulius intră pe piața de producție industrială prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni Carbochim SA Cluj-Napoca.

Consiliul Concurenței, cu ochii pe tranzacția prin care Iulius Group preia o legendă a industriei clujene Consiliul Concurenței, cu ochii pe tranzacția prin care Iulius Group preia o legendă a industriei clujene

În acest context, Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care Carbo Europe, companie controlată de Iulius Group, proprietarul mallurilor Iulius şi Palas Iaşi, şi Iulian Dascălu, urmează să preia integral producătorul de abrazive industriale Carbochim din Cluj-Napoca, a cărui fabrică se întinde pe o suprafaţă de 12 hectare.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, transmit reprezentanţii Consiliului Concurenţei.


Potrivit celor mai recente date, Carbo Europe deţine peste 70% din companie, după ce producătorul de abrazive profesionale Carbochim a anunţat, în martie 2020, pe Bursă, că acţionarul majoritar, respectiv Carbo Europe, şi-a majorat participaţia de la 68,4% la 71,3%, scrie Ziarul Financiar.

„Iulius este singurul dezvoltator și operator român de proiecte imobiliare de tip mixed – use și, totodată, unul dintre liderii pieței office, cu o experiență de peste 20 de ani în real-estate. Compania ieșeană a vizat extinderea activității către alte domenii, mai exact către  segmentul de producție. În prezent, este acționarul majoritar al Carbochim SA, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România”, transmit reprezentanții Iulius.


CITEȘTE ȘI: Patronul Iulius Mall scoate din buzunar 23,5 mil. lei pentru a pune mâna pe Carbochim Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter