Actualitate

Românii din Italia se întorc în țară. Cozi URIAȘE la Vama Nădlac

Sute de maşini, autocare şi TIR-uri au așteptat să intre în România prin Vama Nădlac, marți noapte, iar timpii de așteptare au fost mai mari decât de obicei.

Este un aflux de români la graniţa de vest, care se întorc în ţară, în contextul extinderii carantinei în Italia. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Matei Filip Ionuţ, a declarat că, deși valorile de trafic sunt în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, cauza timpului de așteptare crescut o reprezintă inclusiv completarea chestionarelor.

 „Timpul de aşteptare mai ridicat este cauzat de măsurile suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul noului coronavirus, respectiv verificările efectuate de către poliţiştii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică, precum şi măsurile dispuse de specialiştii acestei instituţii”, a declarat Matei Filip Ionuț.


11.000 de persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore, prin Vama Nădlac, faţă de 14.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit reprezentantului Poliţiei de Frontieră Arad.

29 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România

În România sunt 29 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, cel mai recent caz fiind confirmat în marți seară. Este vorba despre o femeie din Bucureşti. În cursul aceleiași zile, 12 noi cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în toată țara.

Ultimele Stiri
abonare newsletter