Actualitate

Se schimbă ca șosetele. Absolvent al Institutului Politehnic din Cluj, noul director la CFR SA

Ioan Pintea este noul director general al CFR SA, înlocuind-ul după doar patru luni pe Marius Chiper.

Se schimbă ca șosetele. Absolvent al Institutului Politehnic din Cluj, noul director CFR SA

Sâmbătă, Ioan Pintea a preluat conducerea CFR SA, acesta fiind desemnat director general interimar de către Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate pentru un mandat de patru luni, informează un comunicat al operatorului feroviar. Pintea îl înlocuieşte la şefia CFR SA pe Marian-Marius Chiper.

Noul director general interimar al CFR SA va coordona activitatea companiei naţionale care administrează şi gestionează infrastructura feroviară publică, până la finalizarea procedurii de selecţie, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.


De profesie inginer, Ioan Pintea a absolvit Institutul Politehnic din Cluj-Napoca, Facultatea de Căi Ferate Drumuri şi Poduri, şi are o experienţă de 30 de ani în domeniul feroviar, până la preluarea noului mandat deţinând funcţia de director al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Braşov.

Noul director şi-a propus pentru perioada imediat următoare implementarea a două obiective importante, respectiv prioritizarea şi accelerarea programelor de modernizare a infrastructurii feroviare, precum şi promovarea altor obiective de investiţii cu impact major in dezvoltarea reţelei feroviare.


CITEȘTE ȘI: Un nou director, aceleași promisiuni bombastice la CFR SA. „Facem, dregem, ridicăm restricții!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter