Actualitate

Bisericile, castelele și atracțiile din Cluj, promovate la Madrid. Crește numărul turiștilor?

Consiliul Județean (CJ) Cluj a participat, în perioada 22-26 ianuarie 2020, la cea de-a 40-a ediție a Târgului de Turism Internațional FITUR de la Madrid.

Târgul de Turism Internațional FITUR din Spania este unul dintre cele mai importante evenimente la nivel global, de tip mixt, business-to-business. „De un real succes, evenimentul a înregistrat un record absolut, de peste 255.000 de vizitatori, participarea internațională fiind de circa. 56%”, se arată într-un comunicat remis de forul județean.

Delegația clujeană – formată din angajați ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) din cadrul Consiliului Județean Cluj – a promovat în cadrul târgului patrimoniul și oferta de servicii turistice ale județului Cluj, alături de alți 918 expozanți și profesioniști din domeniu, proveniți din 165 de ţări şi regiuni.


„Oferta turistică a județului a fost promovată prin intermediul unei game variate de materiale cu rol în evidențierea turismului cultural, balnear, ecumenic, de agrement și de weekend. Vizitatorii standului au fost interesați cu precădere de atracțiile naturale din județ, în special Salina Turda, de tradițiile și obiceiurile gastronomice specifice zonei Clujului, zonele montane și parcurile pentru drumeții, precum și de numeroase alte aspecte legate de Transilvania și patrimoniul istoric, cultural și turistic al acesteia”, transmit reprezentanții CJ Cluj.

În cele cinci zile ale evenimentului, vizitatorilor prezenți la standul clujean le-au fost oferite materiale de promovare a celor mai reprezentative obiective și atracții turistice ale județului. Totodată, au fost puse la dispoziția vizitatorilor materiale referitoare la opțiunile de cazare disponibile, precum și cu privire la atracțiile turistice, atât din municipiul Cluj-Napoca, cât și din județ, grupate pe categorii tematice – muzee, atracții naturale, Drumul Sării, biserici și mănăstiri, palate și castele, circuite de o zi cu plecare din Cluj-Napoca.


Peste 16.000 de euro pentru patru târguri de turism

Vă reamintim că reprezentanții Consiliului Județean Cluj au început „în forță” Anul Nou, urmând să participe la nu mai puțin de patru târguri internaționale de turism în primele trei luni ale anului 2020. După târgul de la Madrid, urmează alte trei evenimente: la Tel Aviv (Israel, 11-12 februarie, Expo Tel Aviv), la Berlin (Germania, 4-8 martie, Messe Berlin) și la Paris (Franța, 12-15 martie, Paris Expo).

CJ Cluj, în calitate de autoritate contractantă, anunțase la începutul anului achiziția de „Servicii de cazare și transport la Târgurile Internaționale de Turism din anul 2020”. Pentru acest obiectiv, Tișe&Co. alocă din bugetul Consiliului Județean 77.900 lei (fără TVA), adică peste 16.300 de euro.


„Participarea la aceste târguri va avea ca rezultat dezvoltarea imaginii turistice a județului Cluj în rândul publicului general și a specialiștilor din domeniu. De asemenea, considerăm că se va realiza și amplificarea impactului din mediul online prin promovarea site-ului propriu și a aplicației turistice. În același timp, considerăm benefică observarea trendurilor internaționale din turism și identificarea preferințelor potențialilor turiști”, se arată în caietul de sarcini al achiziției.

Potrivit datelor oferite de Institutul Național de Statistică (INS), aproape 120.000 dintre turiștii care au sosit în Cluj în primele 10 luni din 2019 au provenit din străinătate. Cei mai mulți au venit din țări precum Ungaria, Germania, Italia sau Marea Britanie. Cu toate acestea, conform INS, numărul străinilor care au vizitat Clujul a scăzut față de 2018 cu 4,4%.


CITEȘTE ȘI: CJ Cluj pornește ca din pușcă în 2020. Județul, promovat de la Madrid la Tel Aviv

Ultimele Stiri
abonare newsletter