Actualitate

Panică la o casă din Cluj, flăcările au făcut prăpăd! Incendiu și la un magazin din Bonț

Un incendiu a avut loc, în cursul dimineții de duminică, pe strada Timișului, din Cluj-Napoca.

Potrivit ISU Cluj, două autospeciale pentru stins incendii, o autoplatformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SMURD au fost alertate, în jurul orei 11:50, pentru a stinge flăcările care au cuprins un chioșc de grădină și care s-au extins la un acoperiș.

Pompierii clujeni au acționat în timp util, astfel încât flăcările nu s-au propagat mai departe de limitele în care au fost găsite, fiind salvată, astfel, casa de locuit. Din fericire, nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment.


Potrivit cercetărilor preliminare, se pare că incendiul a pornit de la un scurtcircuit la instalația electrică a chioșcului de grădină. Au fost distruse de flăcări chioșcul de grădină, gardul din lemn de pe marginea proprietății, pe o lungime de circa 5 metri, respectiv circa 35 mp din acoperiș.

Tot în cursul zilei de duminică, o autospecială din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej și una a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență a comunei Fizeșu Gherlii au fost alertate ca urmare a unui incendiu anunțat la un magazin mixt din localitatea clujeană Bonț, comuna Fizeșu Gherlii.


Din fericire, flăcările au fost controlate de proprietari până la sosirea forțelor de intervenție, evitând extinderea acestora mai departe de tabloul electric și la mai puțin de 2 metri de cablurile electrice. Potrivit ISU Cluj, evenimentul s-a soldat fără victime și doar cu pagube minore, cauza probabilă a incendiului fiind de natură electrică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter