Actualitate

Bătaie de joc la adresa floreștenilor: marcaje rutiere trasate peste gropile de pe drum

Floreștenii care locuiesc pe strada Valea Gârbăului și Răzoare au primit un cadou neașteptat din partea administrației locale.

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, locuitorii străzilor Valea Gârbăului și Răzoare au observat o mică atenție din partea administrației locale: pe drumul pe care circulă zi de zi au fost trasate marcaje rutiere. Din păcate însă, marcajele au fost trasate chiar peste gropile printre care trebuie să facă slalom ori de câte ori merg acasă sau la muncă.

Monitorul de Cluj a scris în repetate rânduri în ultimii ani despre problema cu care se confruntă floreștenii care locuiesc în zonă.


Strada Valea Gârbăului a ajuns să fie aproape impracticabilă. Drumul a fost „cârpit” de câteva ori, însă reparațiile, făcute de pomană, nu au ținut. Uneori, gropile sunt umplute cu pietriș care dispare după prima ploaie.

De multe ori, încearcă să facă slalom printre gropi, părăsind astfel parțial carosabilul sau trecând pe contrasens. Din cauza numeroaselor curbe, de multe ori șoferii își pun viața în pericol, pentru a-și salva mașina. De asemenea, lipsa trotuarului pune în pericol și pietonii care circulă pe drum, mai ales pe mămicile care își scot copilașii la o plimbare cu căruciorul.


În toamna anului 2017, a părut să existe bunăvoință din partea administrației locale și au fost trimiși muncitori, care să „peticească” drumul. Floreștenii au trebuit să se mulțumească cu atât. Însă, din păcate, doar gropile mari au fost reparate, cele mici fiind lăsate să crească mari și frumoase, asemenea lui Făt-Frumos din Lacrimă, într-o lună, cât alții într-un an.

O parte a străzii Valea Gârbăului aparține administrației Cluj-Napoca, iar o parte ține de Florești. Drumul plin de gropi se află în administrația comunei Florești, iar locuitorii, deși disperați, s-ar putea să aibă de așteptat până când centura ocolitoare va fi gata, fiindcă, așa se aude, că strada Valea Gârbăului face parte din același proiect.
 

abonare newsletter