Actualitate

Emanuel Ungureanu: „Să ne prețuim valorile și să le respectăm memoria, doar așa creștem din punct de vedere moral în comunitate”

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu s-a prezentat în ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, unde a propus ca Doina Cornea, un simbol al luptei anticomuniste, medicul Aurel Bizo și Ana Lupaș, un artist de excepție să fie aleși cetățeni de onoare ai Clujului.

Emanuel Ungureanu își dorește ca valorile orașului și memoriile acestora să fie prețuite și respectate.

„Astăzi voi propune în ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca acordarea titlurilor de cetățeni de onoarea a municipiului Cluj-Napoca pentru trei personalități remarcabile ale orașului Cluj-Napoca:
Doina Cornea, un simbol al luptei anticomuniste, o femeie de o noblețe rară, un spirit liber care ne este model și la un an de la trecerea în neființă. Medicului excepțional Aurel Bizo, cel care a îngrijit până la moarte sute de copii dependenți de dializă din România cu un devotament extraordinar. Doamnei Ana Lupaș, un artist de excepție puțin cunoscut în comunitatea clujeană a cărei artă decorativă poate fi admirată inclusiv la celebrul muzeu de artă contemporană Tate de la Londra. Să ne prețuim valorile și să le respectăm memoria, doar așa creștem din punct de vedere moral în comunitate”, spune Emanuel Ungureanu.


Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca a fost de acord cu propunerile deputatului Emanuel Ungureanu, acesta susținând că a început demersurile în acest sens.

abonare newsletter