Actualitate

Șoferul CTP acuzat că a condus sub influența alcoolului și-a dovedit nevinovăția. Ce spune IPJ Cluj?

Șoferul CTP sancționat de Poliție că ar fi consumat alcool a dovedit pe baza probei de sânge că avea alcoolemie zero.

În urmă cu săptămână, șoferul unui autobuz CTP, de pe linia M22, Cluj-Florești, a fost prins oprit de polițiști și acuzat că ar avea o alcoolemie 0.19 alcoolemie în aer expirat. 

Conducătorul auto a fost oprit în trafic, în zona sensului giratoriu din Florești din apropierea unei reprezentanțe auto, fiind testat cu alcool-testul și sancționat, sub suspiciunea că ar fi fost sub influența alcoolului. Șoferul a fost supus oprobriului public, fiind acuzat că  a manifestat un comportament iresponsabil și de-a dreptul criminal, punând în pericol viața călătorilor din autobuzul pe care-l conducea la acea oră a dimineții. 


În urma recoltării probelor de sânge la IML Cluj, făcută la cererea șoferului, acesta avea o alcoolemie zero în sânge. 

În urma rezultatelor probelor de sânge sofertul CTP speră să obțină în instanță anularea sancțiunii și recâștigarea dreptului său la muncă.


Ce spune poliția?

IPJ Cluj susține că rezultatul a fost pozitiv, sofer având o o concentrație de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat


„La data de 11 decembrie a.c,  în jurul orei 07.10, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Cluj au oprit în trafic, pe D.N. 1 E60, un mijloc de transport în comun aparținând Companiei de Transport Public Cluj-Napoca. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul testării a fost pozitiv, respectiv o concentrație de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurilor legale în vigoare, bărbatului i s-a adus la cunoștință dreptul de a solicita recoltarea de probe biologice, ca urmare a rezultatului pozitiv, însă acesta nu a dorit recoltarea probelor. Acest lucru a fost consemnat în procesul verbal de contravenție încheiat de polițiști.


Față de conducătorul auto a fost luată măsura sancționării contravenționale și a fost dispusă măsură suspendării dreptului de a conduce și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Precizăm că în situația în care un conducător auto este testat cu aparatul etilotest, iar valoarea alcoolului pur în aerul expirat este sub 0,40 mg/l , NU este obligatorie conducerea acestuia la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, deși ea se poate face la cererea persoanei în cauză”, transmite IPJ.


 





 

Ultimele Stiri
abonare newsletter