Actualitate

Ioan Bene, controversatul om de afaceri clujean, a fost dat în urmărire generală

Ioan Bene, unul dintre afaceriştii contoversaţi din Cluj, a fost inclus de Inspectoratul General al Poliţiei Române pe lista infractorilor urmăriţi naţional după ce a primit o condamnare de 5 ani într-un dosar de evaziune fiscală.

Bene a primit a doua sentiţă pe 30 octombrie, atunci când Tribunaul Bucureşti l-a trimis în spatele gratiilor pentru următorii 5 ani de zile pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Omul de afaceri clujean a mai fost condamnat în 31 ianuarie 2018 de Curtea de Apel Cluj la 3 ani şi 8 luni la închisoare pentru dare de mită în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi a fost dat în urmărire naţională şi internaţională de poliţişti întrucât nu a putut fi găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat în Penitenciarul Gherla, avocatul său susţinând atunci că este plecat în concediu.


Ioan Bene a condus mai multe firme care au derulat proiecte cu Consiliul Judeţean Cluj, printre care cel de construire a noii piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj. Acesta are în derulare şi proiecte imobiliare, dar este şi cumpărătorul fostului hotel ”Continental” din centrul municipiului Cluj-Napoca, pe care vroia să îl reabiliteze.

abonare newsletter