Actualitate

Trei tineri tâlhari, reținuți de polițiștii clujeni după o razie în centru și în Someșeni

Polițiștii clujeni au efectuat o acțiune în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca și în cartierul Someșeni.

Trei tineri tâlhari, reținuți de polițiștii clujeni după o razie în centru și în Someșeni

Potrivit IPJ Cluj, la data de 18 septembrie a.c., în intervalul orar 07:30 – 16:30, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Cluj-Napoca, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Cluj, au organizat şi desfăşurat o acţiune de impunere a legii, de prevenire şi combatere a infracţiunilor stradale şi de depistare a persoanelor căutate în temeiul legii. Acţiunea a fost concentrată în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca şi în cartierul Someşeni.

În cadrul acţiunii, în jurul orei 08:45, a fost depistat, reţinut şi ulterior prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca un tânăr de 17 ani, din municipiul Cluj-Napoca, bănuit a fi prezumtivul autor în comiterea a două infracţiuni de tâlhărie, fapte comise în noaptea de 5/6 septembrie a.c., în cartierele Mărăşti şi Gruia, din Cluj-Napoca. Ulterior, judecătorul pentru drepturi şi libertăţi, în baza probatoriului administrat, a emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.


În cadrul aceleiaşi acţiuni, în jurul orei 14:45, a fost depistat şi reţinut pentru 24 de ore, un alt tânăr, în vârstă de 18 ani, tot din Cluj-Napoca. Acesta este bănuit că ar fi participat la rândul său la comiterea celor două infracţiuni de tâlhărie comise în noaptea de 5/6 septembrie a.c. La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

De asemenea, în jurul orei 16:15, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au depistat şi reţinut pentru 24 de ore un alt bărbat, în vârstă de 27 de ani, și el din Cluj-Napoca. Acesta, la rândul său, este bănuit că alături de ceilaţi doi bărbaţi ar fi participat la comiterea celor două infracţiuni de tâlhărie, din cartierele Gruia şi Mărăşti. La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.


În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au recuperat un telefon mobil, reclamat ca fiind sustras în timpul tâlhăriei comise pe strada Dorobanţilor. Bunul a fost restituit părţii vătămate. Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei bărbaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter