Actualitate

Deputatul PSD Horia Nasra vine cu propuneri pentru un Someș mai curat

Horia Nasra a participat la dezbaterea organizată de societatea civiă „Un Someș mai curat”, prin care s-au căutat soluții pentru a scăpa de mormanele de gunoaie de pe malul râului care traversează Clujul.

Organizatorii Someș Delivery și inițiatorii petiției pentru curățarea malurilor Someșului au organizat o dezbatere publică, ca prim pas în rezolvarea crizei gunoielor din Florești.

„Ieri am participat la o dezbatere utilă organizată de societatea civilă: “Un Someș mai curat”. Felicit organizatorii! Implicarea societăţii civile în identificarea şi soluţionarea unor astfel de speţe este importantă şi necesară. Avea dreptate Szakacs Istvan, clujenii trebuie să participle la discuţiile cu privire la administrarea Someşului şi alte proiecte metropolitane importante”, a transmis deputatul.


Șeful PSD Cluj a venit cu câteva propuneri pentru a scăpa Someșul de gunoaie:

Ecologizarea, reabilitarea malurilor şi realizarea proiectului Someşul Navigabil, promis clujenilor de Emil Boc şi Alin Tişe, se poate realiza prin fonduri europene, obţinute şi prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.
Activitatea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, prezidată de Emil Boc, trebuie revitalizată. Primarul a afirmat ieri, omiţând şmechereşte adevărul, că localităţile din zona metropolitană nu-şi plătesc cotizaţia. Păi cum să o plătească dacă dumnealui nu organizează întâlniri? Populistul Emil Boc a omorât această asociaţie metropolitană. Revenind la subiect, această asociaţie ar putea fi suportul institutional pentru o dezbatere reală privind viitorul cursului Someşului în zona metropolitană, unde să participe reprezentanţii UAT-urilor din zonă, instituţiile cu abilităţi în domeniu şi societatea civilă!


„Adevărul dintre paranteze este următorul: În loc de lamentări, Boc poate prezida şedinţele asociaţiei, poate proiecta şi depune, alături de primarii din zonă, proiecte de finanţare din fonduri europene şi poate realiza chiar şi proiectul Someşului Navigabil pe care de altfel l-a promis.
Suntem în anul 2019 domnule Emil Boc, iar platitudinile sforăitoare pe care le-aţi expus şi ieri nu ţin loc proiectelor finalizate. PR-ul nu ține loc administraţiei. Veniţi cu PROIECTE, SOLUŢII şi FONDURI EUROPENE, sunteţi preşedintele unei asociaţii metropolitane!”, a spus Nasra.

 

abonare newsletter