Actualitate

Macheta de bronz a zonei centrale a Clujului, amplasată în Piața Unirii

Macheta de bronz a zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca a fost dezvelită, luni, în Piața Unirii.

Macheta cuprinde zone precum Piața Unirii, Piața Avram Iancu și Piața Cipariu, respectiv toate străzile adiacente din acest perimetru. Astfel, Cluj-Napoca se alătură unei liste lungi de importante orașe europene a căror zonă centrală este reprezentată în „punctul 0” al orașului.

Macheta este amplasată pe colțul sud-vestic al Pieței Unirii și este inscripționată în limbajul Braille, fiind accesibilă inclusiv pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Acestea pot palpa reprezentările clădirilor și pot astfel să „simtă” centrul orașului, spun reprezentanții municipalității. Proiectul a fost realizat în urma colaborării dintre oamenii de afaceri din Cluj-Napoca și donat municipalității, pentru beneficiul întregii comunități.


„Am participat astăzi (n.red. luni) la dezvelirea machetei de bronz a zonei centrale a municipiului, un nou punct de atracție pentru clujeni și turiști, pe care sunt reprezentate Piața Unirii, Piața Avram Iancu și Piața Cipariu și toate străzile adiacente din acest perimetru. (...) Primăria municipiului Cluj-Napoca este și va fi mereu deschisă oricărei inițiative menite să transforme Clujul într-un oraș cât mai accesibil. La Cluj-Napoca, nimeni nu este lăsat în urmă!”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter