Actualitate

Emil Boc, în vizită la persoanele fără adăpost găzduite în centrele Primăriei

Primarul Emil Boc a vizitat persoanele fără adăpost găzduite în centrele Primăriei. “Având în vedere gerul de afară şi temperaturile scăzute, am verificat şi dispus toate măsurile necesare ca toţi oamenii care nu au adăpost să aibă asigurate condiţiile elementare de locuire, hrana şi igienă la Centrele Primăriei”, a transmis primarul.

Potrivit edilului, Primăria dispune de 110 locuri pentru persoane fără adăpost, iar în prezent sunt ocupte 98.

“În cazuri urgente se mai poate suplimenta cu 20 de locuri. În aceste centre sunt asigurate condiţii de locuire, două mese calde , căldură şi condiţii de igienă. Mulţumim asociaţiilor şi fundaţiilor, în special Asociaţiei  «O masa caldă» (care asigură o masă caldă în fiecare zi de luni până vineri), prin intermediul cărora, împreună cu eforturile Primăriei, putem asigura necesarul de hrană persoanelor fără adăpost”, mai spune Boc.


Pentru zilele de duminică se asigură hrană din: donaţii de hrană rece din cursul săptamânii; donații de la nunți și înmormântări; persoanele din centru își completează hrana din veniturile lor proprii (cel mai mic venit este de 640 lei, pensia minimă garantată sau indemnizația social pentru pensionari).

Boc face un apel la clujeni dacă au informaţii despre persoane fără adăpost care se află sub cerul liber să sune la Poliţia Locală.

abonare newsletter