Actualitate

Andrei Andreicuţ, mesaj de Paști: Românii să-și păstreze credința în Dumnezeu și dragostea de țară

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, i-a îndemnat pe credincioşi, prin mesajul adresat cu ocazia sărbătorilor de Paşti din acest an, sa îşi păstreze vie credinţa în Dumnezeu precum şi dragostea de ţară, valori care i-au însoţit pe români în acest secol care a trecut de la realizarea Marii Uniri, în 1918.

El a transmis, marţi, presei, ca în fiecare an, din reşedinţa mitropolitană, mesajul Pastoralei pe care o va rosti în noaptea de Înviere. Andrei Andreicuţ a afirmat, astfel, că Unirea fost un vis pe care multe generaţii de români şi l-au transmis până când aceasta a putut fi realizată.

"Anul acesta, ne aducem aminte că Dumnezeu ne-a ajutat acum un secol, la 1 Decembrie 1918, sa se realizeze şi unitatea noastră naţională, şi-a întors Dumnezeu faţa către români. Aceasta unitate avea la temelie unitatea noastră spirituală. Acesta era visul de generaţii al românilor. Mulţi au trecut în veşnicie fără să-l vadă realizat, dar cu credinţa că momentul unirii va veni. Şi atunci, ca şi acum, nu toţi erau pătrunşi de fiorul sfânt al unităţii. Pe mulţi îi fascinau lucruri mai prozaice şi mercantile. (...) Două valori şi atunci, ca şi acum, aveau şi au valoare absolută: credinţa în Dumnezeu şi dragostea faţă de ţară. Dacă le păstrăm, suntem oameni fericiţi, dacă le pierdem, valul vremelniciei ne înghite", a spus mitropolitul Clujului.


În mesajul sau, mitropolitul s-a referit şi la efemeritatea vieţii publice din timpurile noastre, care este străbătută de convulsii ce determină o slăbire a adevăratelor valori pe care oamenii ar trebui sa le aibă.

"Ataşamentul spiritual faţă de ţară, faţă de tradiţiile şi valorile ei a slăbit şi ne rugăm lui Dumnezeu să redevină puternic", a mai spus IPS Andrei Andreicuţ.


Pastorala de Paşti a mitropolitului Clujului, Maramureşului şi Sălajului va fi citită duminică de preoţii de pe raza mitropoliei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter