Actualitate

Oferte de Paște. Clujul nu mai prinde primul loc în topul destinațiilor preferate de români

În 2018, românii vor economisi cu până la 16% pentru călătoriile către destinațiile lor preferate de Paște. Se vor putea bucura anul acesta de sărbătorirea Paștelui în orașele lor preferate, plătind pe zboruri cu 16% mai puțin decât anul trecut și cu 20% mai puțin decât în 2016.

sursa foto cariereonline.ro sursa foto cariereonline.ro

În 2018, pentru al treilea an consecutiv, Roma și Londra rămân primele două destinații de interes pentru românii care vor să călătorească de Paște în străinătate. Pe lângă acestea Paris, Barcelona și Milano sunt capitalele europene cu o prezență constantă în topul preferințelor românilor pentru această perioadă, în ultimii trei ani. Datele arată că biletele către capitala londoneză, de exemplu, sunt mai ieftine cu 13% anul acesta comparativ cu 2017, potrivit unui motor de căutare pentru călătorii.

Căutările de zboruri pe care românii le fac arată că preferințele acestora nu s-au schimbat foarte mult în ultimii trei ani, marile orașe europene rămânând cele mai atractive destinații pentru petrecerea sărbătorilor pascale. Surprinde, însă, interesul crescut al românilor față de orașul Istanbul. Aflat pentru prima dată între primele 10 destinații preferate pentru vacanța de Paște, orașul ocupă în 2018 locul cinci.


Moscova este, anul acesta, orașul cheie în topul tendințelor românilor care vor să petreacă Paștele în străinătate. O schimbare interesantă față de anii trecuți este scăderea indicelui de popularitate a capitalelor precum Praga, Madrid și Veneția, care fac loc orașelor mai însorite, aflate la malul mării: Bari și Malta. Această tendință actuală a românilor de a se îndrepta spre  litoralul mediteranean în detrimentul clasicelor orașe europene este dovedită de creșterea rapidă a căutărilor de zboruri către Valencia, precum și către Napoli și Larnaca.

De asemenea, românii tind să călătorească mai mult în străinătate anul acesta, comparativ cu anul trecut. În 2017, Cluj a fost destinația cea mai populară pentru români, în vreme ce Bucureștiul a ocupat locul șase; în 2018, niciunul din aceste orașe românești nu a mai intrat în primele 10 orașe aflate în trend.


În 2018, un român cheltuiește, în medie, 904 de lei pe biletul de avion pentru vacanța de Paște. Scăderea prețurilor la zboruri în ultimii doi ani este motivul pentru care suma medie cheltuită în 2018 este mai scăzută cu 16% față de anul precedent și cu 20% față de 2017. Această sumă medie diferă, totuși, în funcție de aeroportul de plecare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter