Actualitate

Protest de amploare la Cluj. Jandarmii fac apel la manifestații pașnice

Jandarmeria face apel într-un mesaj la manifestații pașnice. Instituţia le transmite protestatarilor să fie civilizaţi şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine. Un amplu protest urmează să aibă loc astăzi de la ora 18.00 şi în municipiul Cluj-Napoca sub denumirea “Vă vedem, de la Cluj până la Bucureşti! Toţi pentru Justiţie”.

sursa foto Antena 3 sursa foto Antena 3

“Constituția României și legislația în vigoare consacră dreptul cetățenilor de a organiza mitinguri, demonstrații și alte manifestații în mod liber și pașnic iar Jandarmeria Română are obligația de a asigura respectarea acestui drept fundamental al românilor. Jandarmeria Română rămâne consecventă respectării valorilor constituționale și apărării statului de drept, acționând cu determinare pentru apărarea cetățenilor în condiții de deplină legalitate și neutralitate. Rămânem în continuare la datorie pentru asigurarea exprimării drepturilor constituționale ale românilor și protecția tuturor celor prezenți la adunările publice”, transmit reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Jandarmii spun că au ca şi misiune asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe traseele de afluire/defluire ale participanţilor, precum şi pe timpul desfăşurării mitingului. 


“Acționăm în permanență în stradă cu negociatori, oameni care poartă un permanent dialog cu cei prezenți la aceste acțiuni și aici, trebuie să mulțumim oamenilor care vin cu încredere către noi și ne solicită ajutorul. Jandarmii recomandă cetăţenilor participanţi la aceste manifestări să aibă un comportament civilizat, să nu introducă şi să nu consume băuturi alcoolice în zonele de desfăşurare a adunărilor publice, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să nu împiedice acţiunea acestora pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice, să nu introducă în zonele de desfăşurare a adunărilor publice arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte asemenea materiale, substanţe sau obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă”, mai spun aceştia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter