Actualitate

Persoanele implicate în evaziunea fiscală cu carne de pui din Cluj, puse sub control judiciar. Despre cine este vorba

Față de 4 persoane a fost pusă în mișcare acțiunea penală, fiind cercetate sub control judiciar, în urma celor 19 percheziții efectuate ieri, în județul Cluj, de polițiști, la firme din domeniul comercializării cărnii de pui, bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 6.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a efectuat miercuri 19 percheziții în Cluj, la sediile și punctele de lucru ale unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a efectuat miercuri 19 percheziții în Cluj, la sediile și punctele de lucru ale unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a 6 clădiri și un teren, precum și asupra sumelor de bani din conturile celor în cauză.

La data de 19 octombrie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat 19 percheziții, în județul Cluj, la sediile și punctele de lucru ale unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.


În urma administrării probatoriului, față de 4 persoane a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost dispusă măsura controlului judiciar. De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a 6 clădiri și asupra sumelor de bani din conturile celor în cauză.

“Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2012, persoanele în cauză nu ar fi înregistrat în contabilitate operațiunile efectuate și veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de plata obligațiilor fiscale aferente activității comerciale.


Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi folosit în circuitul infracțional creat mai multe societăți comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea intracomunitară de produse agro-alimentare (carne de pui), din județul Cluj. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 6.000.000 de lei”, au declarat reprezentanţii IGPR.

Potrivit Ziar de Cluj este vorba despre Vasile Onaca (patronul Oncos), Alina şi Viorica Coborzan (proprierata fermelor și a abatorului de pui din Florești)  şi încă o persoană. Asupra lor a fost pusă în mișcare acțiunea penală, cele 4 persoane fiind cercetate sub control judiciar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter