Actualitate

De patru ani așteaptă să li se facă un drum. Oamenii au protestat în Consiliul Local

În ședința de Consiliu Local de luni, primarul Emil Boc a promis că se va rezolva curând problema accesului auto a celor 55 de familii de pe strada Ștefan Meteș.

Povestea celor 55 de familii de pe strada Ștefan Meteș care nu au acces auto pe propria stradă pare că nu se mai termină. De patru ani, clujenii care locuiesc în cele patru blocuri din capătul străzii Ștefan Meteș pot ajunge acasă doar ca pietoni. Mașinile și le parchează pe străzile vecine din cauză că nu au acces auto până în dreptul blocurilor, la intrarea pe stradă fiind montați doi stâlpișori de către proprietarii caselor de pe stradă.  

Au intentat procese, au fost în audiențe la Primărie, și-au modificat cărțile de identitate, dar totul a fost în zadar. Luna trecută, Primăria le-a promis că în ianuarie se va rezolva problema. Oamenii au ajuns la capătul răbdării, astfel că la ședința de Consiliu Local de luni, câțiva locuitori din blocurile respective au venit la ședință cu pancarte și au cerut încă o dată să li se soluționeze situația.


Blocurile au fost recepționate fără să existe drum

„Suntem în posesia unui drum pe care nu putem circula. Constructorul are un drum pentru care plătește impozit. Acolo sunt situate patru blocuri, cu aproximativ 55 de familii. Pe drumul respectiv au acces doar 26 de case care sunt situate de o parte și de alta a drumului respectiv. Locuitorii de la case au intentat un proces prin care au cerut să se respecte PUD-ul care prevedea doi stâlpișori, iar noi să avem doar acces auto pe drumul nostru propriu. Accesul nostru trebuia să se facă pe pârâul Popii, pe un drum lung de 2 km pe care Primăria nu l-a mai realizat. Drumul respectiv era în PUG din 2000 până în 2014 când s-a realizat noul PUG și s-a scos drumul respectiv”, afirmă Lucaci V., unul dintre locatarii din bloc.

El adaugă că s-a făcut recepția lucrărilor fără să existe drum. “Noi nu avem pe unde circula. Ne-am trezit cu stâlpișorii în drum. Inițial Primăria a spus că nu este de vină și ne-a spus să intentăm proces constructorului, lucru pe care l-am și făcut. Am pierdut procesul pentru că constructorul a respectat tot ce ținea de el. Am rămas cu stâlpișorii în drum. Primăria trebuia să facă drumul lung de 2 km”, explică Lucaci V.


Sunt în proces cu Primăria

În disperare, oamenii au dat în judecată Primăria. “Acum noi suntem în proces cu Primăria, avem termen în 2 februarie. Primăria ne-a propus tot felul de soluții. Prima a fost de modificare a domiciliului. Noi aveam domiciliul pe strada Câmpului și ne-a propus să le modificăm pe Ștefan Meteș ca să devenim riverani și să avem și noi acces la drum. Am schimbat actele, dar nu s-a rezolvat nimic. A doua propunere a Primăriei era să realizăm o modificare PUD în care să cerem acces auto la drumul respectiv. Am făcut PUD-ul, iar Primăria nu îl acceptă. Apoi am făcut plângere pentru introducerea drumului respectiv în PUG, iar arhitectul orașului a venit, în decembrie, cu propunerea că o să facă un PUZ, ca să se implenteze accesul auto pe strada respectivă. Am venit apoi la Primărie, dar ni s-a spus că nu se poate face PUZ pe un drum privat. Dânșii ne duc de nas cu tot felul de povești de patru ani de zile”, povestește Lucaci V.

Boc spune că se rezolvă

Primarul Emil Boc consideră că oamenii mai trebuie să aibă răbdare. “Noi v-am propus și v-am zis că în prima ședință, ceea ce am și făcut, în decembrie, am acceptat plângerea prealabilă. S-a aprobat în unanimitate aici, urmând ca în momentul în care proiectantul PUG face modificările de rigoare noi să intrăm în Consiliul Local. Să sperăm că imediat, în perioada aceasta din ianuarie, ne vor înainta documentația și în următoarea ședință noi să o avem pe ordinea de zi”, a afirmat primarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter