Actualitate

UPDATE Sesizarea despre CÂINII AGRESIVI din Mănăştur, este O FĂCĂTURĂ! Haita nu există, iar pozele sunt de pe internet.

O reclamaţie postată pe site-ul domnuleprimar.ro despre o femeie atacată de câini în timp ce se plimba cu bicicleta s-a dovedit a fi o minciună. La o verificare a Poliţiei locale s-a descoperit că reclamantul nu există, iar câinii nu i-a văzut nimeni în zonă. Mai mult, pozele postate de "soţul femeii muşcate" sunt luate de pe internet.

Surse din Primăria Cluj-Napoca afirmă că, imediat după postarea reclamaţiei pe internet, Poliţia Locală a verificat la faţa locului - capătul străzii Aleea Iezer, nu departe de Secţia 4 de Poliţie de pe Meziad - şi nu a găsit nici haita de câini, nici pe reclamantul care a semnat sesizarea.

La o verificare ulterioară, pozele postate s-au dovedit a fi luate de pe internet, fiind vechi de câţiva ani. Iată aici linkurile:
http://www.bistriteanul.ro/cu-sute-de-bistriteni-muscati-de-caini-la-bistrita-problema-maidanezilor-e-sub-control-1378295440441.html
http://thedogbiteattorney.blogspot.ro/2013/08/dog-bite-claims-fall-except-for-mail.html


Reclamaţia originală părea credibilă

“Această duminică, soţia mea a fost atacată de o haită de câini agresivi ce sălăşluiesc la marginea Mănăşturului, a fost doborâtă de pe bicicletă şi muşcată de gambă şi mână în timp ce eu mă uitam îngrozit, cu greu am reuşit să o smulg din mâna câinilor.

Sunt circa 10 câini asociaţi în haită care terorizează orice drumeţ, biciclist care se încumetă să treacă prin arealul lor. Muşcăturile sunt profunde iar în cazul în care va apăre şi o suprainfectare, sunt sigur că jigodiile nu sunt vaccinate, vă promit solemn că voi veni personal în primărie pentru a lămuri lucrurile (ar fi mai bine pentru cei care se ocupă de ecarisaj să nu fie acolo că o să îi demolez pur şi simplu).


Nu ştiu să precizez care ghioarlă a muşcat-o pe soţia mea, la început a sărit unul negru apoi a căzut la pământ şi ei se roteau roată în jurul ei, eu fiind preocupat mai mult să dau cu ceva după ei ca să îi îndepărtez decât să îi contabilizez.

Câinii, haita, se găsesc la capătul străzii Aleea Iezer (nu departe de Secţia 4 de Poliţie de pe Meziad, o fostă şcoală pe vremuri) mai precis la locaţia Pădurea Făget. Se găsesc la circa 50-100 m de liziera pădurii, tot timpul oamenii se plimbă pe acolo, pensionari, copii nesupravegheaţi nu mai povestesc. Iar biciclete cât cuprinde.


Cum câinii aceia sunt fără stăpân zi şi noapte vagabonzi în pădure (din câte am putut afla există un pensionar care îşi spune profesorul Voicu care îi hrăneşte sistematic şi a făcut ca aceşti câini să creadă că pădurea este a lor, habar nu am cine este individul, nu este treaba mea)”, a declarat soţul femeii.

El consideră că Primăria este responsabilă pentru această situaţie şi spune că va deschide un proces pentru vătămare din culpă Primăriei care tolerează haite de câini ce reprezintă un pericol real permanent.


“Vă las la dispoziţie o săptămână să lichidaţi javrele din acel loc, altfel le voi omorî eu cu mâna mea. O să miroasă urât ceva timp dacă mă ocup eu, deoarece nu fac cu dantelă, otravă şi macetă, cadavrele câinilor le veţi găsi acolo, mănuşi nu se vor putea face din ei. Unde trebuie să ajungem? Să fim ca la Bucureşti să moară cineva pentru ca Primăria să îşi facă datoria?”, mai spune bărbatul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter