Actualitate

Oleleu, mai ai 6 zile. Comisia Europeană amână termenul de depunere a cererii de finanţare a proiectului privind intermodalul

Mihai Seplecan susţine că s-a obținut de la Comisia Europeană o amânare a termenului de depunere a cererii de finanțare a proiectului “Dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri și marfă la Aeroportul Avram Iancu”.

“Constat că pentru decidenții CJ Cluj nu contează ca sarcină de serviciu cea ce li se trasează de către plenul Consiliului Judeţean. Nu știu ce de schelete sunt ascunse prin dulapurile unora de acum refuză să-și pună semnătura pe decizii ale plenului CJ Cluj, dar voi cere să se studieze dacă nu cumva asistăm la un abuz în serviciu. Vestea proastă este că tot aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj a dat o fugă până la București, în ciuda a ceea ce a hotărât plenul CJ Cluj, periclitând prin tergiversare, un proiect de 76 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene, care vizează construirea unui centru intermodal care să transforme Aeroportul Internațional Cluj Napoca într-un punct important pe harta transportului de marfă. Acuma, pe ultimii milimetri ai proiectului, văzând că nu pot să-l mai pună pe butuci, s-au dus să la Bucureşti să ceară lămuriri suplimentare în ceea ce priveşte transportul intermodal”, a precizat Seplecan.

“Comisia Europeană a amânat termenul de depunere de cererii de finanţare până pe data de 3 martie”, susţine Seplecan.


“Până la urmă, decidenții CJ Cluj tot vor fi obligați să accepte această investiție. În plus există un răspuns favorabil al Ministerului Transporturilor. Așa că nu pricep de ce se tot tergiversează luarea unei decizii: ură personală, frica de procurorii DNA?”, conchide Seplecan.

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj este de negăsit de ieri, de când Ioan Oleleu, împreună cu aparatul de specialitate din cadrul instituţiei, s-a deplasat la Bucureşti la o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi ai CFR în vederea semnării cererii de finanţare pentru intermodal.


UPDATE

Conducerea CJ Cluj salută adoptarea master planului de transport

După două zile de tăcere, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj spun că proiectul privind crearea unui sistem de transport intermodal reprezintă “un obiectiv de maximă importanţă în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Judeţului, constituind, totodată, proiecte prioritare ale Consiliului Judeţean Cluj”.


“Urmare a informării transmise de Ministerul Fondurilor Europene Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj şi redirecţionată Consiliului Judeţean Cluj, referitoare la extinderea termenului de depunere a cererii de finanţare prin programul CEF Transport 2014 până la data de 3 martie 2015,  ora 17.00, Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj au convenit asupra continuării demersurilor necesare pentru depunerea în termen a cererii de finanţare pentru proiectul «Dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal de pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj»”, se arată într-un comunicat de presă.

“În acelaşi timp, Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul salută adoptarea de către Guvern a Master Planului General de Transport al României în cadrul căruia, pentru sectorul aerian, au fost prevăzute investiţii totale în sumă de 1,327 miliarde de euro din care Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj îi revin 131,143 milioane de euro, iar proiectului de transport intermodal de la Cluj  34 de milioane de euro. Urmare a adoptării acestui document cu caracter strategic, obiectivele de investiţii propuse de Aeroport referitoare la infrastructura aeroportuară vor fi reanalizate în cadrul Consiliului de Administraţie al Aeroportului iar ulterior vor fi supuse spre aprobare în cadrul Consiliului Judeţean Cluj. În contextul nou creat, Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj vor întreprinde în perioada imediat următoare demersurile necesare în vederea adaptării studiilor şi proiectelor deja elaborate la prevederile Master Planului de Transport recent aprobat”, mai transmite CJ Cluj.

abonare newsletter