Actualitate

Începe coșmarul pentru șoferi. Zeci de străzi intră în reparații

Asocierea Kiat-Diferit a reluat lucrările restante de anul trecut. Au intrat în reparații zeci de străzi din toate cartierele, ceea ce înseamnă că orașul se transformă iarăși în șantier. Vor fi și restricții de circulație, o măsură care este coșmar pentru șoferi și pietoni.

Lucrările de reabilitare a străzilor au fost reluate în tot orașul. Mare parte din lucrări sunt realizate de asocierea Kiat-Diferit care deși nu se mai află în contract cu Primăria Cluj-Napoca, de anul trecut, trebuie să încheie proiectele demarate anul trecut. Din decembrie, repararea și modernizarea străzilor a intrat în sarcina Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca.   

În total, 29 de străzi intră în reparații în această primăvară. Este vorba despre 25 de obiective cuprinse în programul de modernizare, plus alte 14 care fac parte din cele două proiecte europene, „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară,  modernizare căi de acces spre centru istoric” şi „Modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială”.


În 16 februarie 2015, asocierea Diferit & Kiat Group Construct a demarat lucrări pe străzile care fac parte din proiectul „Modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială”: Calea Baciului, Oaşului, B-dul Muncii, Plopilor.    

Prin acelaşi proiect vor fi modernizate până în toamna acestui an şi următoarele străzi: Piaţa Gării, Căii Ferate, Decebal, I.L. Caragiale, Horea, Regele Ferdinand, G. Bariţiu, Emil Isac, Splaiul Independenţei, Primăverii.


Potrivit reprezentanților Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei, în ceea ce priveşte proiectul „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară,  modernizare căi de acces spre centru istoric”, au demarat lucrările la reţelele edilitare pe 2 din cele 4 străzi incluse, respectiv pe I. C. Brătianu şi pe Memorandumului. Tot în această primăvară va începe reabilitarea altor 2 străzi din zona centrală – Avram Iancu şi Moţilor. Acest proiect este realizat de SC Viarom Construct SA şi se va finaliza în toamna acestui an.

Pe lângă străzile cuprinse în aceste proiecte europene, Primăria Cluj-Napoca va continua programul de modernizare pe alte 25 de artere importante din oraş: Câmpeni, Romul Ladea, Gheorghe Marinescu, Aleea Gurghiu, Aleea Cioplea, Aleea Peana, Bistriţei, Antonio Gaudi nr. 1-45, Nicolae Bălcescu, Bisericii Ortodoxe, Ilie Măcelaru, Mioriţei, Dacia, Orăştiei, Branului, Voevod Gelu, A. Einstein, A. France, Caracal, Bega, Viile Nădăşel, Cloşca, Craiova, Burebista, Dumbrava Roşie.


Aceste lucrări de modernizare vor începe în 15 martie 2015, vor fi corelate cu lucrările la reţelele edilitare şi sunt programate să se finalizeze în toamna acestui an. Cele 25 de străzi vor fi realizate de Asocierea Diferit – Kiat.

abonare newsletter