Actualitate

Hoț de locuințe, ajuns în arestul poliției clujene după ce a dat două spargeri

Poliţiştii clujeni au prins, în flagrant, un bărbat bănuit de furturi din locuinţe, în timp ce transporta un televizor sustras dintr-o locuinţă din Cluj-Napoca. În urma probatoriului polițiștii cu descoperit că hotul este la a doua încercare de furt din locuințe.

Evenimentul a ajut loc marți, 25 noiembrie, în jurul orei 09:00. Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca-Secţia 3 Poliţie, în timp ce executau serviciul de patrulare şi menţinere a ordinii şi liniştii publice pe strada Venus, au observat o persoană de sex masculin care transporta, pe mâini, un televizor LCD, având un comportament suspect.

„Poliţiştii au solicitat persoanei în cauză să se oprească, moment în care bărbatul a abandonat televizorul şi a fugit înspre strada Dorobanţilor. Porniţi în urmărirea lui, pe strada Teodor Mihaly poliţiştii au reuşit să-l prindă şi să îl imobilizeze. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde a fost identificat ca fiind un bărbat de 46 de ani, din judeţul Braşov. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că televizorul, abandonat de bărbat la vederea organelor de poliţie, aparţine unei persoane care locuieşte pe strada Bistriţei, din Cluj-Napoca” informează IPJ Cluj.


Potrivit aceleași surse, hoțul ar fi intrart în casa persoanei vătămate şi ar fi sustras televizorul LCD, cauzând astfel un prejudiciu de circa 1.100 de lei.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul în cauză ar mai fi comis un furt din locuinţă.


„La data de 13 noiembrie, acesta ar fi pătruns, fără drept, în locuinţa unei femei din Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras circa 250 de lei şi mai multe bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.500 de lei.

 În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut, de către poliţişti, pentru 24 de ore. Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,furt calificat”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal” au mai adougat reprezentanții IPJ Cluj.


Bărbatul a fost dus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj iar mieruri, 26 noiembrie, acesta a fost prezentat în faţa instanţei, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Poliţiştii au reuşit recuperarea prejudiciului în proporţie de circa 75%.


Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Etichete: ipj cluj spargeri arest
Ultimele Stiri
abonare newsletter