Actualitate

Şeful de la Protecţia Copilului Cluj ar putea fi demis după ce a bătut mai mulţi orfani

Daniel Tămaş, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj se află în vizorul conducerii Consiliului Judeţean Cluj.

Şeful de la Protecţia Copilului ar putea fi demis după ce a bătut mai mulţi orfani Şeful de la Protecţia Copilului ar putea fi demis după ce a bătut mai mulţi orfani

După ce presa locală a relatat, săptămâna trecută, despre cazul orfanilor bătuţi de Daniel Tămaş pe vremea când era şef la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Gavroche, la nivelul conducerii Consiliului Judeţean Cluj se va constitui o comisie care analizează cazul celui care acum este şef la DGASPC Cluj. “În urma informaţiilor pe care le deţin şi a informaţiilor pe care le voi obţine săptămâna viitoare, voi convoca comisia de disciplină care va analiza cazul lui Daniel Tămaş. Dacă se va dovedi că este adevărat, în prima şedinţă de Consiliu Judeţean care va avea loc luna aceasta, voi promova un proiect de hotărâre şi, conform legii, îl voi destitui din funcţie”, a declarat Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Şeful forului judeţean i-a cerut demisia lui Daniel Tămaş din moment ce acesta nu a avut o declaraţie publică pentru a-şi apăra imaginea. “I-am dat ocazia să se apere şi să dovedească faptul că este nevinovat, dar pentru că nu a ieşit public să facă o declaraţie, consider că şi tăcerea este un răspuns. Îl rog să dea dovadă de coloană vertebrală şi să îşi dea demisia”, a punctat Seplecan.


Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că în cazul lui Daniel Tămaş nu este vorba despre o mişcare politică. “Ca să nu fiu înţele că a fost o mişcare politică, Tămaş fiind susţinut de Ioan Oleleu, următorul director cu care voi discuta este Valentin Lungu, de la Univers T, membru PNL. Culoarea politică nu contează în Consiliul Judeţean, ci doar profesionalismul acestor directori”, a conchis Seplecan. 

abonare newsletter