Actualitate

Poliţistul care a ucis un român lângă Paris "pare" că se afla în legitimă apărare

Poliţistul care a ucis cu un foc de armă un român, într-o intervenţie la Montgeron (Essonne), pare că se afla în legitimă apărare, a apreciat miercuri Parchetul din Évry, care urma să-l elibereze pe agent din arestul preventiv miercuri seara, relatează codianul regional Paris-Normandie online.

Poliţistul a fost plasat în arest preventiv marţi seara, în urma decesului unui cetăţean român în vârstă de 42 de ani, împuşcat la nivelul abdomenului în timp ce se apropia de agent.

"Ţinând cont de primele elemente, care arată că pare să fie vorba despre o situaţie de legitimă apărare, măsura arestării preventive a poliţistului implicat va fi anulată (miercuri) seara", a anunţat Parchetul din Évry într-un comunicat.


Drama a avut loc lângă Le Moulin de Senlis, o clădire ocupată ilegal, în parte, de către imigranţi originari din ţări din Europa de Est.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, doi poliţişti municipali au intervenit iniţial, încercând să calmeze trei români care consumaseră alcool şi făceau gălăgie. Ei eu apelat ulterior la serviciile Poliţiei Naţionale franceze.


După venirea unei patrule de patru poliţişti, doi dintre români au fost imobilizaţi, inclusiv fratele victimei.

Însă al treilea, aparent înarmat cu o sticlă de whisky pe care a spart-o după ce a consumat alcoolul, s-a apropiat de unul dintre poliţişti care, retrăgându-se, s-a împiedicat de bordura drumului şi a căzut.


Alt poliţist a folosit o armă neletală de tip flash-ball, în timp ce poliţistul care a căzut, "simţindu-şi ameninţată integritatea (...), a tras asupra bărbatului, al cărui deces a fost constatat în ora care a urmat", potrivit Parchetului din Évry.

Martorii audiaţii au oferit o versiune concordantă cu cea a poliţistului, în timp ce autopsia victimei a confirmat primele declaraţii culese cu privire la poziţiile celor doi bărbaţi, a precizat Parchetul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter