Actualitate

Tudor Giurgiu a participat la un program american de networking „Eisenhower Fellow in 2014”

Regizorul și producătorul Tudor Giurgiu, inițiatorul Festivalul Internațional de Film Transilvania ( TIFF ), s-a reîntors recent în țară, fiind unul dintre cei 24 de lideri din întreaga lume care au participat la prestigiosul program Eisenhower Fellowships în 2014.

În fiecare an, programul Eisenhower Fellowships selectează un număr maxim de 25 de lideri din întreaga lume pentru a lua parte la un program intensiv de șapte săptămîni de întîlniri și conferințe, care se desfășoară în Statele Unite ale Americii. Programul este personalizat în funcție de nevoile fiecărui bursier și își propune să lărgească orizontul liderilor prin networking, colaborare în interiorul grupului și întîlniri cu persoane influente din SUA, lideri în domeniul lor de activitate. Președintele Consiliului Director (Board of Trustees) al Eisenhower Fellowships este Gen. (rez) Colin L. Powell.

Obiectivele individuale ale programului derulat de Tudor Giurgiu au fost legate de aprofundarea transformărilor existente în jurnalism, film și televiziune datorită convergenței mediilor de comunicare, impactul noilor tehnologii sau social media precum și analiza unor modele de business și comunicare prin care filmele pot avea un impact social relevant.


“A fost o mare onoare să fiu selectat în programul Eisenhower Fellowships unde am avut parte de o experiență extraordinară, care sunt convins că îmi va influența activitatea viitoare, proiectele în care sunt implicat. Întîlnirile cu lideri și personalități din film, media, jurnalism sau politică au fost esențiale. Sunt nerăbdător să pun în practică experiența dobîndită și zecile de idei care mi-au venit de-a lungul programului. Ca un prim pas, îmi propun să inovez proiectele și inițiativele educaționale, deja lansate de câțiva ani în cadrul TIFF și mai apoi să lansez proiecte audiovizuale care să mobilizeze publicul la acțiune, la implicare socială, prin intermediul unor platforme de social advocacy”, a declarat Tudor Giurgiu.

„Cele mai plăcute amintiri din cele două luni petrecute în SUA țin însă de discuțiile și schimburile de experiență avute cu ceilalți colegi participanți în program, lideri de top în domenii precum economie, politică, antreprenoriat sau jurnalism, venind din țări foarte diferite precum India, Paraguay, Columbia, Turcia, Arabia Saudită, Irlanda sau Japonia. Am ințeles că nu contează de unde venim și ce background avem, relevant este faptul ca suntem cu toții persoane care își doresc să schimbe în bine lumea din jurul nostru, să ne implicăm în viața socială sau politică a țării de unde venim”, a adăugat Tudor.

Etichete: tiff tudor giurgiu
Ultimele Stiri
abonare newsletter